Lunea e zi grea, reincepem serviciul, cresa, care incotro…si, pentru ca drumul spre cresa e mereu unul intarziat, cu mic dejun rapid – cineva se tresezeste tarziu, mofturos, somnoros – mai completez si pe drum cu cate ceva, de obicei fructe si unul sau doi biscuiti.
Fursecurile acestea le-am pregatit mai demult si ne-au placut, asa ca, au ramas pe short list de cate ori avem extra albusuri.
Ingrediente:
- 2 albusuri
- 70 gr margarina Alsan bio sau unt foarte moale (nu topit) – eu l-am lasat cam 30-40′ la temperatura camerei
- 120 gr faina de migdale sau tip 650/550
- 2 lg miere
- 1 vf lgita coaja de lamaie/portocala BIO
- 1 vf lgita pudra de vanilie
- 1/3 lgita pudra de roscove (optional)
Cum am procedat:
- am batut albusurile spuma tare si am omogenizat bine untul cu mierea, pudra de vanilie si coaja de portocala
- am adaugat untul peste oua si, treptat, cate 1 lg de faina, omogenizand/amestecand usor; compozitia rezultata e una lichida, putin mai groasa decat la aluaturile de pancakes
- am asezat compozitia intr-o punga careia i-am taiat unul dintre capete, pastrand 1 lg de aluat, si am turnat fasiute de aluat in tava tapetata cu o foaie copt
- am amestecat lingura de aluat cu roscova si am asezat cate putin deasupra fursecurilor din tava, niveland usor – etapa este optionala
- am copt in cuptorul preincalzit la 180 grade timp de 9-11′, pana cand devin aurii pe margini
Pofta buna!
No Comments