Dulcegării Miss Brânzică, Mr Lăptic

Cheesecake Tutti Frutti

ianuarie 31, 2021

Noi suntem din aia care sarbatoresc o zi de nastere o luna intreaga. 😃
Pentru ca la cuptor se cocea o altfel de banana bread, am ales varianta de cheesecake fara coacere. Cred ca vreo 30’ a durat totul…hai, 35’…soooo, cheesecake Tutti Frutti.

Ingrediente:

Blat

  • 130 g nuci de macadamia (sau alte nuci)
  • 140 g curmale Medjool, fara samburi
  • 70 g nuca de cocos rasa

Crema:

  • 110 gr smantana pentru frisca (fara caraghenan)
  • 110 gr iaurt natural
  • 250 gr mascarpone la temperatura camerei
  • 1 lg agar-agar
  • 1 lg zeama de lamaie
  • 1 lgita coaja de lamaie BIO

Topping

  • 200 gr gem fara zahar (am folosit de mure)
  • 1 lg agar agar 
  • 1 lg zeama de lamaie
  • 4 lg apa

Decor

  • fructe la alegere
  • 2 -3 lg gem fara zahar
  • fulgi de migdale, cocos

Cum am pregatit:

  • am tapetat cu hartie de copt baza unei forme de tort cu fund detasabil (Ø 20 cm)
  • am pus in chopper ingredientele pentru blat si am maruntit, am asezat pe blat si am dat deoparte
  • am mixat ingredientele pentru crema si le-am pus pe foc pana cand au dat intr-un clocot
  • am turnat amestecul peste baza
  • am pus gemul pe foc impreuna cu cele 4 lg de apa, zeama de lamaie si agarul si am dat intr-un clocot
  • am lasat 5’ sa se racoreasca amestecul si l-am turnat peste cheesecake
  • cu o furculita, am trecut prin cheesecake ca sa creez efectul de vartej
  • am lasat cheesecake-ul la rece cateva ore inainte de a-l decora
  • optional, am decorat cu 2 lg de gem de fructe de padure, fructe (zmeura, afine, mure, capsuni) , fulgi de migdale si fulgi de cocos; altfel, il puteti lasa simplu

Pofta buna!

Varianta nedecorata:

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.