Noi suntem din aia care sarbatoresc o zi de nastere o luna intreaga. 😃
Pentru ca la cuptor se cocea o altfel de banana bread, am ales varianta de cheesecake fara coacere. Cred ca vreo 30’ a durat totul…hai, 35’…soooo, cheesecake Tutti Frutti.
Ingrediente:
Blat
- 130 g nuci de macadamia (sau alte nuci)
- 140 g curmale Medjool, fara samburi
- 70 g nuca de cocos rasa
Crema:
- 110 gr smantana pentru frisca (fara caraghenan)
- 110 gr iaurt natural
- 250 gr mascarpone la temperatura camerei
- 1 lg agar-agar
- 1 lg zeama de lamaie
- 1 lgita coaja de lamaie BIO
Topping
- 200 gr gem fara zahar (am folosit de mure)
- 1 lg agar agar
- 1 lg zeama de lamaie
- 4 lg apa
Decor
- fructe la alegere
- 2 -3 lg gem fara zahar
- fulgi de migdale, cocos
Cum am pregatit:
- am tapetat cu hartie de copt baza unei forme de tort cu fund detasabil (Ø 20 cm)
- am pus in chopper ingredientele pentru blat si am maruntit, am asezat pe blat si am dat deoparte
- am mixat ingredientele pentru crema si le-am pus pe foc pana cand au dat intr-un clocot
- am turnat amestecul peste baza
- am pus gemul pe foc impreuna cu cele 4 lg de apa, zeama de lamaie si agarul si am dat intr-un clocot
- am lasat 5’ sa se racoreasca amestecul si l-am turnat peste cheesecake
- cu o furculita, am trecut prin cheesecake ca sa creez efectul de vartej
- am lasat cheesecake-ul la rece cateva ore inainte de a-l decora
- optional, am decorat cu 2 lg de gem de fructe de padure, fructe (zmeura, afine, mure, capsuni) , fulgi de migdale si fulgi de cocos; altfel, il puteti lasa simplu
Pofta buna!
Varianta nedecorata:
No Comments