Atat va spun ca nu mai e. Sotul meu a fost tot numai “mmmmm, buna e”, copilul cand vazut-o a zbughit-o, strambandu-se. Am apucat si eu cateva bucatele, dar nu multe.
Ingrediente:
- 1 pachet foi subtiri de placinta de la Linco
- 300 gr fistic maruntit
- 80 gr unt topit (eu am folosit margarina Alsan)
- sirop: 200 gr apa, 200 gr suc de mar sau portocala, 150 gr miere bio certificata (1an+)
Cum am procedat:
- prima data am pregatit siropul, pe foc mic-mediu, pana cand am obtinut un sirop si am lasat deoparte; cca 30’ mi-a trebui mie
- am taiat foile de placinta in 3 si am uns fiecare fasie cu unt topit
- pe fiecare fasie, precum in poza, am asezat fistic pe mijloc, de-a lungul, dupa care am unit lateralele ramase libere
- am rulat fasia asemenea unui melc si am asezat in tava de copt
- am copt timp de 25’ la 200 gr
- imediat ce am scos din cuptor baklavaua, am turnat sosul deasupra, uniform
- am decorat cu fistic
Fiind un preparat destul de dulce, se ofera cu masura si ocazional celor mici.
Pofta buna!

No Comments