Dulcegării

Baklava cu fistic

martie 19, 2023

Atat va spun ca nu mai e. Sotul meu a fost tot numai “mmmmm, buna e”, copilul cand vazut-o a zbughit-o, strambandu-se. Am apucat si eu cateva bucatele, dar nu multe.

Ingrediente:

  • 1 pachet foi subtiri de placinta de la Linco
  • 300 gr fistic maruntit
  • 80 gr unt topit (eu am folosit margarina Alsan)
  • sirop: 200 gr apa, 200 gr suc de mar sau portocala, 150 gr miere bio certificata (1an+)

Cum am procedat:

  • prima data am pregatit siropul, pe foc mic-mediu, pana cand am obtinut un sirop si am lasat deoparte; cca 30’ mi-a trebui mie
  • am taiat foile de placinta in 3 si am uns fiecare fasie cu unt topit
  • pe fiecare fasie, precum in poza, am asezat fistic pe mijloc, de-a lungul, dupa care am unit lateralele ramase libere
  • am rulat fasia asemenea unui melc si am asezat in tava de copt
  • am copt timp de 25’ la 200 gr
  • imediat ce am scos din cuptor baklavaua, am turnat sosul deasupra, uniform
  • am decorat cu fistic

Fiind un preparat destul de dulce, se ofera cu masura si ocazional celor mici.
Pofta buna!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.