Dulcegării

Funfetti cake

martie 4, 2022

E vineri si orice weekend merita sarbatorit. A mai trecut o saptamana, suntem sanatosi, avem un acoperis deasupra capului si o perna pe care sa dormim. Iar cel mai important, suntem cu cei dragi. Aceste lucruri merita sarbatorite si ras-sarbatorite. In aceste timpuri tulburi, sunt multi cei care tanjesc la ele.

Asa ca…FUNFETTI!

Ingrediente:

  • 200 gr piure de banane
  • 100 gr ou (2 medii))
  • 100 gr albus (3 sau 2 oua medii – eu am avut in congelator albusurile)
  • 200 gr iaurt grecesc
  • 1 lg indulcitor Dulcisor de la Sweeteria (3a+) sau omiteti
  • 1 vf lgita vanilie pudra
  • 40 gr faina de cocos

Crema

  • 100 gr iaurt grecesc
  • 2 lgite lemon curd (sau unt de caju) de la Papamigdale
  • 1 lgita miere bio certificata (1an+)

Cum am procedat:

  • am pasat bananele si le-am amestecat impreuna cu ouale si iaurtul
  • am adaugat indulcitorul, vanilia si faina si am omogenizat
  • am turnat compozitia intr-o forma de 16x16cm tapetata cu hartie de copt
  • am copt timp de 25’ la 180 gr cu ventilatie sau 200 gr fara ventilatie
  • odata scoasa din cuptor si racorita, am adaugat crema deasupra
  • am decorat cu pudra de zmeura, visine deshidratate (de la Sweeteria), spirulina albastra 

*Sigur merge si cu ou intreg in loc de albusuri, dar eu le aveam deja. In total, aveti nevoie de cca 200 gr ou. 
Pofta buna!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.