E vineri si orice weekend merita sarbatorit. A mai trecut o saptamana, suntem sanatosi, avem un acoperis deasupra capului si o perna pe care sa dormim. Iar cel mai important, suntem cu cei dragi. Aceste lucruri merita sarbatorite si ras-sarbatorite. In aceste timpuri tulburi, sunt multi cei care tanjesc la ele.
Asa ca…FUNFETTI!
Ingrediente:
- 200 gr piure de banane
- 100 gr ou (2 medii))
- 100 gr albus (3 sau 2 oua medii – eu am avut in congelator albusurile)
- 200 gr iaurt grecesc
- 1 lg indulcitor Dulcisor de la Sweeteria (3a+) sau omiteti
- 1 vf lgita vanilie pudra
- 40 gr faina de cocos
Crema
- 100 gr iaurt grecesc
- 2 lgite lemon curd (sau unt de caju) de la Papamigdale
- 1 lgita miere bio certificata (1an+)
Cum am procedat:
- am pasat bananele si le-am amestecat impreuna cu ouale si iaurtul
- am adaugat indulcitorul, vanilia si faina si am omogenizat
- am turnat compozitia intr-o forma de 16x16cm tapetata cu hartie de copt
- am copt timp de 25’ la 180 gr cu ventilatie sau 200 gr fara ventilatie
- odata scoasa din cuptor si racorita, am adaugat crema deasupra
- am decorat cu pudra de zmeura, visine deshidratate (de la Sweeteria), spirulina albastra
*Sigur merge si cu ou intreg in loc de albusuri, dar eu le aveam deja. In total, aveti nevoie de cca 200 gr ou.
Pofta buna!
No Comments