Ce mai putem face cu maia? Multe, multe bunatati! Abia astept sa invat mai multe despre maia, sunt incepatoare, sa pot face cozonaci, rolls cu ciocolata, scortisoara…miam-miam! Pana atunci, experimentez painea, focaccia si alte lucruri mai usor de pregatit. Asa, ca aceasta banana bread. Am facut-o cand am hranit maiaua, am hranit maiaua de 2 ori in 24h ca sa pot strange cantitatea necesara pentru minunatia aceasta.
Ingrediente
- 250 gr banana pasata cu furculita
- 3 oua medii
- 80 gr unt topit
- 100 gr discard de maia
- 200 gr faina tip 650
- 2 lg roscova sau cacao (5ani+)
- 12 gr praf copt bio
- 1/2 lgita vanilie pudra
- 70 gr zahar cocos (3ani+)
- Optional: nuci, fulgi de ciocolata fara zahar
Cum am procedat
- am pasat bananele cu furculita, am adaugat ouale si untul topit si am omogenizat
- am adaugat discardul de maia si am amestecat cu lingura
- am adaugat ingredientele uscate si am omogenizat fara sa insist, doar cat sa se incorporeze ingredientele
- la final, nucile
- am asezat aluatul in forma de copt si deasupra fulgii de ciocolata
- am copt timp de 1h si am feliat doar dupa racire
Ce este diferit la aceasta banana bread? Am facut multe banana bread, dar gustul acesteia nu se compara cu nicio alta. Si e pufoasa si aerata 😍😍😍
Pofta buna!
No Comments