Mari fani cocos aici. Ma tot bazaiau sa le fac ceva cu cocos dupa ce au vazut punga de fulgi de cocos cumparata saptamana trecuta. Mno, hai, pune mama de o budinca cocosata. 😃
Ingrediente:
- 50gr xylitol sau zahar de cocos (3ani+)
- 40 gr amidon din porumb nemodificat genetic
- 250 ml lapte integral
- 200 ml lapte de cocos (o cutie micuta de lapte integral)
- 80 gr mascarpone
- 1.5 lgita coaja de lamaie bio
Cum am procedat:
- am pus pe foc laptele impreuna cu xylitul, amidonul si coaja de lamaie, la foc mediu, amestecand contintinuu, pana cand amestecul s-a ingrosat bine
- am adaugat mascarponele si am incorporat.
- am pregatit un castron tapetat cu folie alimentara si am rasturnat continutul
- am acoperit si am bagat la rece peste noapte
- a doua zi, am rasturnat frumusel budinca pe o farfurie si am adaugat fulgi de cocos
- servim cu fructe.
Puteti inlocui laptele integral cu un lapte vegetal, iar pentru un gust foarte intens de cocos, puteti folosi doar lapte de cocos. Pentru mascarpone, exista variante vegane, rawckers, Schlagfix.
Pofta buna!
No Comments