Cred ca nu am mai mancat lapte cu gris de 100 de ani. Cand am facut, Mara a intrebat ce e, sotul de ce nu am facut mai mult, eu am reusit sa iau cateva linguri de la Mara. Sigur le mai fac, scap usor si rapid cu grisul asta.
Ingrediente:
- 500 ml lapte animal sau vegetal
- 50 gr gris din grau dur
- 1 lg sanatoasa unt de caju
- 1 vf lgita pudra de vanilie
- fructe de padure
- gem fara zahar
- fistic rasnit
Cum am procedat:
- am pus laptele la fiert, foc mic
- cand a inceput sa faca margelute, am adaugat grisul in ploaie si vanilia si am amestecat continuu pana cand grisul s-a umflat, rezultatul fiind o crema groasa
- am adaugat untul de caju si am omogenizat, apoi cateva fructe de padure si am omogenizat din nou
- am servit cu o lg de gem fara zahar, fructe de padure si fistic rasnit
- optional se poate adauga 1 lg de indulcitor
Pofta buna!
No Comments