Ieri, in Luxemburg a fost o sarbatoare, un festival, Festivalul lanternelor/ lampioanelor, iar copilasii din sat au fost la colindat 🥰. Au primit multe dulciuri, dar Mara a facut o selectie a lor stiind ca acum trebuie sa aiba mai multa grija de dintisori, deh, dintii astia noi sunt pentru “forever”, cum zice ea.
Dintr-o punga de dulciuri, a ramas cu niste Haribo (mno…😃), napolitate, fructe, si cateva oua de ciocolata pe care, cu siguranta, le va arunca mai tarziu, asa cum a facut de Craciun cu ce a strans de Paste si Halloween. Are o provizie, in caz ca vine vreo penurie de dulciuri 😃😃😃. Si mai are o vorba: pe alea tari le da lu’ unchiu-su ca sa isi strice el dintii 🙈
Daca tot v-am spus o poveste asa lunga, sa ajung si la subiect 😃: bomboane pe bat, miere si ulei de portocale.
Ingrediente:
- 100 gr miere bio certificata
- 3-4 picaturi ulei de portocala
Cum am procedat:
- am pus mierea pe foc intr-un vas antiaderent si am gatit la foc mediu, amestecand continuu timp de 10’
- la final, am adaugat picaturile de ulei de portocala
- am asezat 6 bete pe o folie alimentara si am asezat deasupra betelor cu lingurita, cat de cat sub forma rotunda; daca le faceti mai groase, ies 3 sau 4
- am lasat bomboanele pe folie sa se intareasca, se intaresc rapid
- eu le recomand copilasilor marisori, chiar daca mierea e ok dupa 1 an, fiind tari, prezinta risc de inec
Pofta buna!
No Comments