O cheama Linzer. Linzer Bun de Tot. E frageda. E dulce. E periculoasa. Periculos de buna. Se face usor, o chestie simpla. Te atrage, te seduce si te abandoneaza cand vezi tava goala. 😃
Nu stiu daca v-am spus la postarea precedenta ca sunt in concediu. Pentru nu stiu ce motiv anume, simt nevoia sa mai spun inca o data. Si cum pandemia ne tine in case, ne jucam, gatim, facem curat…activitati din astea casnice. Vacanta? Ce e aia vacanta? 😃Si e soareeee afara! 😘
Ingrediente:
- 350 gr faina 550
- 1 lgita praf de copt BIO
- 1 ou sau o banana de 60g (sa fie cu puncte negre)
- 100 ml iaurt 3.5%
- 100 gr unt topit
- 1 borcan silvoita (magiun de prune)
- 100 gr nuci romanesti (le-am hidratat 2h si le-am uscat in tigaie)
- faina de cocos pentru pudrat
Cum am procedat:
- am preincalzit cuptorul la 175 gr, caldura sus-jos si am pregatit o tava patrata 15x15cm
- in bolul robotului, am amestecat faina cu praful de copt
- am adaugat iaurtul, untul, banana facuta piure sau oul batut si am amestecat bine ingredientele, obtinand un aluat moale, nelipicios, asemenea plastilinei
- am asezat aluatul in tava, pastrand cam 1/3 din el, aluat pe care l-am bagat in congelator
- am copt aluatul timp de cca 35’ pana cand trece testul scobitorii
- intre timp, am tocat nucile si le-am amestecat cu silvoita, iar aluatul de la congelator l-am dat pe razatoare
- dupa cele 35’, am scos blatul, am asezat silvoita peste blat, iar deasupra, aluatul ras
- am reintrodus prajitura la cuptor si am copt inca 10-15’, pana cand aluatul ras prinde o usoara nuanta aurie
- am lasat prajitura sa se raceasca, am pudrat-o cu faina de cocos si am portionat-o
Pofta buna!
No Comments