Dulcegării

Ms. Linzer Bun de Tot

decembrie 16, 2020

O cheama Linzer. Linzer Bun de Tot. E frageda. E dulce. E periculoasa. Periculos de buna. Se face usor, o chestie simpla. Te atrage, te seduce si te abandoneaza cand vezi tava goala. 😃

Nu stiu daca v-am spus la postarea precedenta ca sunt in concediu. Pentru nu stiu ce motiv anume, simt nevoia sa mai spun inca o data. Si cum pandemia ne tine in case, ne jucam, gatim, facem curat…activitati din astea casnice. Vacanta? Ce e aia vacanta? 😃Si e soareeee afara! 😘

Ingrediente:

  • 350 gr faina 550
  • 1 lgita praf de copt BIO
  • 1 ou sau o banana de 60g (sa fie cu puncte negre)
  • 100 ml iaurt 3.5%
  • 100 gr unt topit
  • 1 borcan silvoita (magiun de prune)
  • 100 gr nuci romanesti (le-am hidratat 2h si le-am uscat in tigaie)
  • faina de cocos pentru pudrat

Cum am procedat:

  • am preincalzit cuptorul la 175 gr, caldura sus-jos si am pregatit o tava patrata 15x15cm
  • in bolul robotului, am amestecat faina cu praful de copt
  • am adaugat iaurtul, untul, banana facuta piure sau oul batut si am amestecat bine ingredientele, obtinand un aluat moale, nelipicios, asemenea plastilinei
  • am asezat aluatul in tava, pastrand cam 1/3 din el, aluat pe care l-am bagat in congelator
  • am copt aluatul timp de cca 35’ pana cand trece testul scobitorii
  • intre timp, am tocat nucile si le-am amestecat cu silvoita, iar aluatul de la congelator l-am dat pe razatoare
  • dupa cele 35’, am scos blatul, am asezat silvoita peste blat, iar deasupra, aluatul ras
  • am reintrodus prajitura la cuptor si am copt inca 10-15’, pana cand aluatul ras prinde o usoara nuanta aurie
  • am lasat prajitura sa se raceasca, am pudrat-o cu faina de cocos si am portionat-o

Pofta buna!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.