Carne, pește sau fructe de mare

Chiftele din peste (somn si somon)

ianuarie 23, 2023

Bobo e fan peste, motiv pentru care nu ne ferim sa introducem pestele in meniul săptămânal, o data sau de doua ori pe saptamana. Cum ieri am gătit somn la cuptor si cum a rămas o bucata zdravănă, am considerat ca o reinventare a acestuia va fi binevenita. Bine am facut! Pentru ca am mai copt la AF o bucățică de somon, pentru oleaca mai mult gust si am încropit niste chiftelute tare bunute, zic eu!😁

Ingrediente:

  • 125 gr somn gătit, fara oase
  • 125 gr somon gătit
  • 1 ou
  • 60 gr paine (o felie) înmuiată in 30 ml lapte animal sau vegetal, in care am pus o lingura de unt topit
  • un fir de ceapa verde
  • 3 fire de patrunjel proaspat, mărunțit
  • un praf de sare (2+)
  • 2 lg pesmet
  • o lingura parmezan

Cum am procedat:

  • am înmuiat pâinea in lapte si am invitat-o in chopper, alături de peste. Am apăsat de doua ori clapeta tocatorului si am golit conținutul intr-un bol, in care care am mai adaugat oul bătut, ceapa mărunțită, dar si patrunjel tocat. Am amestecat toate ingredientele, am adaugat un praf de sare si am format chifteluțele
  • intr-o farfurie, am amestecat pesmetul cu parmezanul si am trecut fiecare chifteluta prin amestec. Apoi le-am transferat in Ninja foodi, unde le-am copt 12’ pe programul AF, 200*. Le puteti pulveriza in ultimele minute cu puțin ulei de masline, dacă doriți. De asemenea, puteti pune in cratita aparatului, sub cos, o ceșcuța de apa. Aburii va vor face chifteluțele mai moi.
  • odata coapte, le-am pus deasupra o “bobita” de unt, cat sa le dea savoare. Le puteti servi cu ce va face plăcere! De la legume proaspete, la diverse garnituri de legume, pseudocereale, cereale, etc.

Sa avem copilasi sanatosi!❤️

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.