Bobo e fan peste, motiv pentru care nu ne ferim sa introducem pestele in meniul săptămânal, o data sau de doua ori pe saptamana. Cum ieri am gătit somn la cuptor si cum a rămas o bucata zdravănă, am considerat ca o reinventare a acestuia va fi binevenita. Bine am facut! Pentru ca am mai copt la AF o bucățică de somon, pentru oleaca mai mult gust si am încropit niste chiftelute tare bunute, zic eu!😁
Ingrediente:
- 125 gr somn gătit, fara oase
- 125 gr somon gătit
- 1 ou
- 60 gr paine (o felie) înmuiată in 30 ml lapte animal sau vegetal, in care am pus o lingura de unt topit
- un fir de ceapa verde
- 3 fire de patrunjel proaspat, mărunțit
- un praf de sare (2+)
- 2 lg pesmet
- o lingura parmezan
Cum am procedat:
- am înmuiat pâinea in lapte si am invitat-o in chopper, alături de peste. Am apăsat de doua ori clapeta tocatorului si am golit conținutul intr-un bol, in care care am mai adaugat oul bătut, ceapa mărunțită, dar si patrunjel tocat. Am amestecat toate ingredientele, am adaugat un praf de sare si am format chifteluțele
- intr-o farfurie, am amestecat pesmetul cu parmezanul si am trecut fiecare chifteluta prin amestec. Apoi le-am transferat in Ninja foodi, unde le-am copt 12’ pe programul AF, 200*. Le puteti pulveriza in ultimele minute cu puțin ulei de masline, dacă doriți. De asemenea, puteti pune in cratita aparatului, sub cos, o ceșcuța de apa. Aburii va vor face chifteluțele mai moi.
- odata coapte, le-am pus deasupra o “bobita” de unt, cat sa le dea savoare. Le puteti servi cu ce va face plăcere! De la legume proaspete, la diverse garnituri de legume, pseudocereale, cereale, etc.

Sa avem copilasi sanatosi!❤️
No Comments