Am primit de la părinți carne de vițel și oase. Nu prea știam eu ce să gătesc din ele așadar a ieșit o supă delicioasă.
Ingrediente:
- o bucată de os de vițel – a mea avea și cărniță pe ea
- 2 morcovi marti
- o rădăcină de pătrunjel
- 1/4 de varză albă
- 3 cartofi albi medii
- o felie mare de ardei roșu
- o ceapă albă
- o gulie mică
- condimente: cimbru, mărar, frunze de țelină, boabe de porumb
- pentru adulți și copii mari se adaugă sare la final
Cum am procedat:
- Am gătit osul, morcovii, rădăcina de pătrunjel și ceapa (am lăsat legumele întregi) împreună cu 3 litrii de apă, sub presiune la Ninja Foodi timp de 35 de minute. Puteți fără probleme să gătiți și pe aragaz/plită aproximativ o oră și jumătate.
- Am depresurizat rapid (nu aveți acest pas dacă gătiți pe plită/aragaz), am deschis capacul și am adăugat restul legumelor: cartoful și gulia tăiate cubulețe, ardeiul întreg, varza fâșii. În această fază eu am scos ceapa deoarece nu am vrut să o consumăm, dar o puteți păstra. Am condimentat cu mărar proaspăt, frunze de țelină și crenguțe de cimbru (eu le-am lăsat toate întregi), boabe de piper
- Am reluat gătirea după adăugarea legumelor tot sub presiune, 5 minute și am depresurizat natural (lent). Dacă gătiți pe plită durează aproximativ 15 minute să fie gătite toate legumele.
- După gătire am tăiat morcovul și carnea în forma dorită. Am îndepărtat frunzele, ardeiul și boabele de piper
- Noi ne-am mai adăugat în farfurie ierburi aromatice uscate și sare
P.S.: nu vă zgârciți cu cimbrul și mărarul – fac echipă bună cu varza
No Comments