Carne, pește sau fructe de mare Supe și ciorbe

Supă de vițel cu legume

noiembrie 1, 2021

Am primit de la părinți carne de vițel și oase. Nu prea știam eu ce să gătesc din ele așadar a ieșit o supă delicioasă.

Ingrediente:

  • o bucată de os de vițel – a mea avea și cărniță pe ea
  • 2 morcovi marti
  • o rădăcină de pătrunjel
  • 1/4 de varză albă
  • 3 cartofi albi medii
  • o felie mare de ardei roșu
  • o ceapă albă
  • o gulie mică
  • condimente: cimbru, mărar, frunze de țelină, boabe de porumb
  • pentru adulți și copii mari se adaugă sare la final

Cum am procedat:

  • Am gătit osul, morcovii, rădăcina de pătrunjel și ceapa (am lăsat legumele întregi) împreună cu 3 litrii de apă, sub presiune la Ninja Foodi timp de 35 de minute. Puteți fără probleme să gătiți și pe aragaz/plită aproximativ o oră și jumătate.
  • Am depresurizat rapid (nu aveți acest pas dacă gătiți pe plită/aragaz), am deschis capacul și am adăugat restul legumelor: cartoful și gulia tăiate cubulețe, ardeiul întreg, varza fâșii. În această fază eu am scos ceapa deoarece nu am vrut să o consumăm, dar o puteți păstra. Am condimentat cu mărar proaspăt, frunze de țelină și crenguțe de cimbru (eu le-am lăsat toate întregi), boabe de piper
  • Am reluat gătirea după adăugarea legumelor tot sub presiune, 5 minute și am depresurizat natural (lent). Dacă gătiți pe plită durează aproximativ 15 minute să fie gătite toate legumele.
  • După gătire am tăiat morcovul și carnea în forma dorită. Am îndepărtat frunzele, ardeiul și boabele de piper
  • Noi ne-am mai adăugat în farfurie ierburi aromatice uscate și sare

P.S.: nu vă zgârciți cu cimbrul și mărarul – fac echipă bună cu varza

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.