Dulcegării

Pavlova

ianuarie 4, 2023

Pavlova e o prajitura festiva, o combinatie de crema si crocant, cu multe fructe, de obicei. E una dintre prajiturile mele preferate dintotdeauna, obisnuiam sa o fac mai des.

Ingrediente (15 persoane):

  • 9 albusuri la tc (eu am cumparat o sticla cu albusuri pasteurizate)
  • un praf de sare (2ani+)
  • 4 lg xylit (3ani+) facut pudra
  • 40 gr amidon porumb nemodificat genetic
  • 2 lg zeama de lamaie
  • 300 gr smantana lichida Laptaria cu Caimac
  • 250 gr mascarpone la tc
  • 2 lg xylit (3ani+) facut pudra
  • optional: cioco alba fara zahar (3ani+)

Cum am procedat:

  • am batut albusurile spuma tare cu praful de sare – sa stea lipite de vasul mixerul intors cu fundul in sus; viteza mare
  • in timp ce mixerul batea albusurile, am adaugat amidonul, zeama de lamaie si xylitul si am omogenizat
  • am rasturnat compozitia in tava, pe foaie de copt, sub forma unui cerc – am facut 2 cercuri
  • am copt timp de 90’ la 100gr, caldura sus-jos; am lasat blaturile in cuptor, cu usa deschisa, inca 15-20’
  • dupa coacere, optional, am adaugat pe fiecare blat ciocolata topita – acest lucru ca sa nu se inmoaie prea tare blaturile de la crema
  • am batut smantana rece de la frigider la viteza mare impreuna cu xylitul pudra
  • am adaugat mascarponele la tc si am omogenizat
  • am asezat 1/2 din crema pe primul blat, am asezat al doilea blat deasupra si restul de crema
  • am decorat cu fructe, ciocolata fara zahar cu scortisoara
  • am lasat prajitura cca 2h la rece inainte de servire

Pofta buna!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.