Pavlova e o prajitura festiva, o combinatie de crema si crocant, cu multe fructe, de obicei. E una dintre prajiturile mele preferate dintotdeauna, obisnuiam sa o fac mai des.
Ingrediente (15 persoane):
- 9 albusuri la tc (eu am cumparat o sticla cu albusuri pasteurizate)
- un praf de sare (2ani+)
- 4 lg xylit (3ani+) facut pudra
- 40 gr amidon porumb nemodificat genetic
- 2 lg zeama de lamaie
- 300 gr smantana lichida Laptaria cu Caimac
- 250 gr mascarpone la tc
- 2 lg xylit (3ani+) facut pudra
- optional: cioco alba fara zahar (3ani+)
Cum am procedat:
- am batut albusurile spuma tare cu praful de sare – sa stea lipite de vasul mixerul intors cu fundul in sus; viteza mare
- in timp ce mixerul batea albusurile, am adaugat amidonul, zeama de lamaie si xylitul si am omogenizat
- am rasturnat compozitia in tava, pe foaie de copt, sub forma unui cerc – am facut 2 cercuri
- am copt timp de 90’ la 100gr, caldura sus-jos; am lasat blaturile in cuptor, cu usa deschisa, inca 15-20’
- dupa coacere, optional, am adaugat pe fiecare blat ciocolata topita – acest lucru ca sa nu se inmoaie prea tare blaturile de la crema
- am batut smantana rece de la frigider la viteza mare impreuna cu xylitul pudra
- am adaugat mascarponele la tc si am omogenizat
- am asezat 1/2 din crema pe primul blat, am asezat al doilea blat deasupra si restul de crema
- am decorat cu fructe, ciocolata fara zahar cu scortisoara
- am lasat prajitura cca 2h la rece inainte de servire
Pofta buna!
No Comments