Dulcegării

Galetă cu nectarine

iulie 9, 2023

Eu am facut portie dubla de aluat ca am pregatit una si cu ceapa caramelizata si branza gorgonzola. Fiecare cu pofta lui. 😁

Ingrediente

  • 125 gr faina
  • 50 gr unt rece sau margarina Alsan
  • 4-5 lg apa rece (in fct de textura)
  • Lapte (animal sau vegetal) pentru uns
  • Fulgi de migdale pentru decor
  • Putina faina de cocos
  • 2-3 nectarine sau piersici (in fct de marime)
  • 2 lg pasta de fistic
  • Sirop de curmale

Cum am procedat

  • am pus ingredientele pentru aluat in vasul robotului si am framantat pana cand am obtinut un aluat modelabil, moale pe care l-am bagat la rece 30’
  • am intins aluatul direct pe foaia de copt, am uns cu pasta de fistic, iar deasupra am adaugat in ploaie faina de cocos pentru a absorbi excesul de lichid scurs de la nectarine
  • am taiat nectarinele felii si le-am uns cu sirop de curmale
  • am asezat nectarinele frumusel pe centru tartei si am pliat marginile deasupra
  • am uns marginea cu lapte si presarat fulgii de migdale
  • am copt la 180 gr cca 35-40’

Pofta buna!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.