Eu am facut portie dubla de aluat ca am pregatit una si cu ceapa caramelizata si branza gorgonzola. Fiecare cu pofta lui. 😁
Ingrediente
- 125 gr faina
- 50 gr unt rece sau margarina Alsan
- 4-5 lg apa rece (in fct de textura)
- Lapte (animal sau vegetal) pentru uns
- Fulgi de migdale pentru decor
- Putina faina de cocos
- 2-3 nectarine sau piersici (in fct de marime)
- 2 lg pasta de fistic
- Sirop de curmale
Cum am procedat
- am pus ingredientele pentru aluat in vasul robotului si am framantat pana cand am obtinut un aluat modelabil, moale pe care l-am bagat la rece 30’
- am intins aluatul direct pe foaia de copt, am uns cu pasta de fistic, iar deasupra am adaugat in ploaie faina de cocos pentru a absorbi excesul de lichid scurs de la nectarine
- am taiat nectarinele felii si le-am uns cu sirop de curmale
- am asezat nectarinele frumusel pe centru tartei si am pliat marginile deasupra
- am uns marginea cu lapte si presarat fulgii de migdale
- am copt la 180 gr cca 35-40’
Pofta buna!
No Comments