Numele ei este tare haios, se face in forma sarata sau dulce, se face rapid (mai ales cand ai ca mine aluatul in congelator) si, peste toate, e delicioasa! Tarta Tatin este despre degetele lipicioase, delicioase 😍
Ingrediente:
Blat
- 100 gr faina 550
- 50 gr unt rece ras
- 30 gr apa rece
Umplutura
- 2 banane mari sau 3 mici
- 3 lg sirop de curmale
- 30 gr ulei de cocos (pentru aroma de cocos)
Cum am procedat:
- am amestecat ingredientele si am lasat aluatul la rece pentru 30‘
- prima data, am preincalzit cuptorul la 180 gr, caldura sus-jos, si am pregatit tava de copt (antiaderenta), o tava de 15×15 cm
- am pregatit sosul, amestecand uleiul de cocos si siropul de curmale si am uns tava cu el
- am taiat bananele in felii grosute, cam 2 cm, si le-am asezat in tava, una langa alta, cat mai apropiate
- am intins aluatul intr-o foaie patrata si am asezat-o deasupra bananelor, dupa care am copt timp de 35’
- odata coapta tarta, am asezat o farfurie deasupra tavii si am intors tava
Puteti pregati tarta si in vase ramekin, portii mici.
Pofta buna!
1 Comment