Dulcegării

Tarta Tatin cu banane

august 3, 2021

Numele ei este tare haios, se face in forma sarata sau dulce, se face rapid (mai ales cand ai ca mine aluatul in congelator) si, peste toate, e delicioasa! Tarta Tatin este despre degetele lipicioase, delicioase 😍

Ingrediente:

Blat

  • 100 gr faina 550
  • 50 gr unt rece ras
  • 30 gr apa rece

Umplutura

  • 2 banane mari sau 3 mici
  • 3 lg sirop de curmale
  • 30 gr ulei de cocos (pentru aroma de cocos)

Cum am procedat:

  • am amestecat ingredientele si am lasat aluatul la rece pentru 30‘
  • prima data, am preincalzit cuptorul la 180 gr, caldura sus-jos, si am pregatit tava de copt (antiaderenta), o tava de 15×15 cm
  • am pregatit sosul, amestecand uleiul de cocos si siropul de curmale si am uns tava cu el
  • am taiat bananele in felii grosute, cam 2 cm, si le-am asezat in tava, una langa alta, cat mai apropiate
  • am intins aluatul intr-o foaie patrata si am asezat-o deasupra bananelor, dupa care am copt timp de 35’
  • odata coapta tarta, am asezat o farfurie deasupra tavii si am intors tava

Puteti pregati tarta si in vase ramekin, portii mici.

Pofta buna!

You Might Also Like

1 Comment

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.