E desertul cel mai des pregatit de mama. Oua de la tara, faina de la tara, branza de la tara. Mno, alte vremuri! Dar tare buna! Cea mai buna!
Ingrediente:
- 1 pachet foi fine de placinte Linco
- 750 gr branza uscata de vaci
- 3 oua
- 100 gr miere bio certificata
- 2 lgite coaja de lamaie
- 1 lgita vanilie pudra
- 1 galbenus pentru uns
- 60 gr unt topit pentru uns foile
- 2-3 lg gris pentru pudrat foile
Cum am procedat:
- am pregatit umplutura din branza, oua, miere, coaja de lamaie, vanilie
- am uns fiecare foaie de placinta cu unt si am format o foaie de umplut din 3 foi pe care le-am pudrat cu gris
- am asezat umplura deasupra foii si am rulat, dupa care am asezat ruloul in vasul de copt rotund tapetat cu hartie de copt
- am repetat cu restul ingredientelor pana cand am terminat si foile si umplutura, asezand rulourile in cerc, asemenea unui melc
- am uns placinta cu galbenus si am copt-o in cuptorul preincalzit la 180 gr, timp de 50’
Pofta buna!
No Comments