De obicei, pregatesc de seara micul dejun pentru toti ai casei, pitic si adulti. Aleg ceva ce poate fi luat si de noi, adultii, ca gustare peste zi, in general, briose sau checuri. Astazi sunt niste briose destul de simple si rapide, cu ardei gras, patrunjel si branza cheddar.
Ingrediente:
- 300 gr faina tip 650
- 1.5 lingurite praf de copt BIO
- 55 gr branza cheddar rasa
- 1 ardei gras rosu taiat cuburi mici
- 150 gr unt topit si racorit
- 250 ml lapte animal sau vegetal
- 1 ou
- 2 linguri patrunjel proaspat tocat
- 4 rosii cherry si seminte de canepa (optional) pentru topping
Cum am procedat:
- prima data, am preincalzit cuptorul la 180 grade, fara ventilatie, si am pregatit tava de copt
- intr-un bol, am amestecat faina, praful de copt, branza, ardeiul si patrunjelul
- intr-un alt bol, am combinat untul, laptele si oul
- am turnat ingredientele umede peste cele uscate si am omogenizat, fara a insista asupra acestui lucru; doar cat sa se imbine ingredientele, mixarea exagerata, in orice aluat de acest gen, aduce dupa sine briose cu interior prea umed, cu senzatie de necopt
- am turnat compozitia in forma de copt, am asezat deasupra cate o jumatate de rosie cherry si semintele de canepa
- am copt aproximativ 25′, coacerea depinde de cuptor, pana cand briosele au trecut testul scobitorii; e un test pe care il fac mereu in aluaturile de briose/checuri, nu il uitati
Pofta buna!

5 Comments
Oare nu gasesc eu in descriere cand se adauga ardeiul sau e omis acest pas?
Buna, se adauga impreuna cu celelalte ingrediente uscate.
As putea pune si niste spanac? ( in loc de patrunjel) Verde sau putin oparit? Multumesc!
As putea adauga si morcov ras sau in loc de ardei?
Buna, poti inlocui sau adauga alte legume care va plac.