Suna mai ciudat in limba romana decat in engleza, ”burnt cheesecake”, dar tot branza aia e…E una dintre cele mai usoare retete de cheesecake, e o reteta spaniola, dar vestita pretutindeni. Siii, nu e doar usor de realizat, dar e si incredibil de cremos, delicios, cu suprafata usor caramelizata.
Ingrediente:
- 250 gr ricotta scursa de lichid
- 2 lg smantana grasa
- 2 oua
- 1 lg plina faina tip 650
- 2 lg sirop de curmale sau miere bio certificata (1an+)
Cum am procedat:
- am mixat totul pana am obtinut o crema fina; textura e una subtire, moale, cremoasa
- am turnat in forme de briose pe care le-am umplut 3/4 si am copt in cuptorul preincalzit la 200 gr, timp de 40-45’, in fct de cuptor, pana cand devin inchise la suprafata si trec testul scobitorii
- am lasat sa se raceasca bine inainte de servire si am servit cu gem si fructe proaspete
Pentru ca cheesecake-ul e deja incercat de multe mamici, va las cateva inlocuiri facute de ele cu succes la mici si mari:
- sub 12luni, puteti inlocui mierea cu 1/2 banana sau chiar 1 banana
- puteti inlocui lg de faina cu 1 lgita de faina de cocos pentru varianta fara gluten
- branza de poate inlocui cu branzica de casa, mascarpone, branza proaspata de vaci sau branza de caju
- smantana se poate inlocui cu iaurt grecesc 10% sau iaurt grecesc din cocos
Pofta buna!
No Comments