Miss Brânzică, Mr Lăptic

Cheesecake ”ars”

august 16, 2021

Suna mai ciudat in limba romana decat in engleza, ”burnt cheesecake”, dar tot branza aia e…E una dintre cele mai usoare retete de cheesecake, e o reteta spaniola, dar vestita pretutindeni. Siii, nu e doar usor de realizat, dar e si incredibil de cremos, delicios, cu suprafata usor caramelizata.

Ingrediente:

  • 250 gr ricotta scursa de lichid
  • 2 lg smantana grasa
  • 2 oua
  • 1 lg plina faina tip 650
  • 2 lg sirop de curmale sau miere bio certificata (1an+)

Cum am procedat:

  • am mixat totul pana am obtinut o crema fina; textura e una subtire, moale, cremoasa
  • am turnat in forme de briose pe care le-am umplut 3/4 si am copt in cuptorul preincalzit la 200 gr, timp de 40-45’, in fct de cuptor, pana cand devin inchise la suprafata si trec testul scobitorii
  • am lasat sa se raceasca bine inainte de servire si am servit cu gem si fructe proaspete 

Pentru ca cheesecake-ul e deja incercat de multe mamici, va las cateva inlocuiri facute de ele cu succes la mici si mari:

  • sub 12luni, puteti inlocui mierea cu 1/2 banana sau chiar 1 banana
  • puteti inlocui lg de faina cu 1 lgita de faina de cocos pentru varianta fara gluten
  • branza de poate inlocui cu branzica de casa, mascarpone, branza proaspata de vaci sau branza de caju
  • smantana se poate inlocui cu iaurt grecesc 10% sau iaurt grecesc din cocos

Pofta buna!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.