Sunday funday! Targuri de Craciun peste tot in jurul nostru, zumzait, rasete, clopotei, copii alergand si sarind. Vine Craciunul! ❤️ Chiar e real, se apropie! Eu, bucuroasa ca langa mine s-a deschis cel mai fain supermarket (mamicile din zona Franta, Belgia, Luxembourg – Grand Frais 😃) cu produse foarte faine. Am gasit un aluat de foitaj curat, doar alcoolul ala imi da peste cap ideile, dar nu contine nimic altceva si e facut cu unt. Cand l-am vazut, mi-a rasarit imediat ideea acestor placintele cu pere/mere caramelizate pe care le gasim in toate brutariile pe aici.
Ingrediente:
- 1 pachet foitaj curatel sau pentru copilasii mai mici, reteta aici
- 2 pere potrivite (sau mere)
- 1 lgita scortisoara
- o mana de nuci maruntite
- 1 cub mic de unt
- 3 lg miere bio certificata (1an+)
- putina apa
- 1 galbenus
Cum am procedat:
- prima data, am decojit perele si am scos partea lemnoasa
- am taiat perele cubulete mici si le-am ous in tigaie impreuna cu untul, nucile, mierea, scortisoara si putina apa si le-am gatit pana cand nu a mai ramas deloc lichid; am lasat deoparte
- foaia de foitaj se taie in patrate de cca 10x10cm
- patratul de la jumatate se cresteaza precum in fotografie

- se unge jumatatea netaiata cu apa si se suprapune peste partea crestata
- se aseaza in centrul dreptunghiului o lgita cu pere/mere si se inchide asemenea unui triunghi (vezi foto)

- se aseaza triunghiurile cu partea crestata in sus, in tava tapetata cu hartie de copt si se ung cu galbenus
- se coc timp de 30’ la 180 gr, caldura sus-jos si se servesc cu o cana de lapte cald
Pofta buna!
No Comments