Dulcegării

Plăcințele cu pere caramelizate

decembrie 4, 2022

Sunday funday! Targuri de Craciun peste tot in jurul nostru, zumzait, rasete, clopotei, copii alergand si sarind. Vine Craciunul! ❤️ Chiar e real, se apropie! Eu, bucuroasa ca langa mine s-a deschis cel mai fain supermarket (mamicile din zona Franta, Belgia, Luxembourg – Grand Frais 😃) cu produse foarte faine. Am gasit un aluat de foitaj curat, doar alcoolul ala imi da peste cap ideile, dar nu contine nimic altceva si e facut cu unt. Cand l-am vazut, mi-a rasarit imediat ideea acestor placintele cu pere/mere caramelizate pe care le gasim in toate brutariile pe aici.

Ingrediente:

  • 1 pachet foitaj curatel sau pentru copilasii mai mici, reteta aici
  • 2 pere potrivite (sau mere)
  • 1 lgita scortisoara
  • o mana de nuci maruntite
  • 1 cub mic de unt
  • 3 lg miere bio certificata (1an+)
  • putina apa
  • 1 galbenus

Cum am procedat:

  • prima data, am decojit perele si am scos partea lemnoasa
  • am taiat perele cubulete mici si le-am ous in tigaie impreuna cu untul, nucile, mierea, scortisoara si putina apa si le-am gatit pana cand nu a mai ramas deloc lichid; am lasat deoparte
  • foaia de foitaj se taie in patrate de cca 10x10cm
  • patratul de la jumatate se cresteaza precum in fotografie
  • se unge jumatatea netaiata cu apa si se suprapune peste partea crestata
  • se aseaza in centrul dreptunghiului o lgita cu pere/mere si se inchide asemenea unui triunghi (vezi foto)
  • se aseaza triunghiurile cu partea crestata in sus, in tava tapetata cu hartie de copt si se ung cu galbenus
  • se coc timp de 30’ la 180 gr, caldura sus-jos si se servesc cu o cana de lapte cald

Pofta buna!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.