Domnu' Ou Miss Brânzică, Mr Lăptic

Cheesecake baklava

octombrie 24, 2022

Cum in weekend, am incercam sa sarbatorim nitel, mno, sarbatoare mare ❤️, ne-am procopsit cu un cheesecake baklava…daca ne-a placut?! Prea tare 🥰

Ingrediente:

Crusta

  • 5 foi groase de placinta Linco 
  • 60 gr unt topit
  • 200 gr fistic macinat grosier

Crema

  • 700 gr mascarpone
  • 2 oua mari
  • 100 gr Xyilit (3ani+)
  • 50 gr amidon tapicoca sau faina 550
  • 1 lgita rasa vanilie pudra

Sirop

  • 300 ml suc de portocala
  • 40 gr miere bio certificata (1 an+)
  • Sucul de la 1/2 lamaie
  • 1 baton scortisoara

Cum am procedat:

  • am topit untul
  • am pregatit forma cu inel detasabil, tapetand-o cu foaie de copt de fund oe care am uns-o cu unt
  • am asezat rand pe rand foile de placinta ca pe un cuib
  • am uns fiecare foaie cu unt si am adaugat fistic pana cand am terminat si untul si foile si fisticul
  • am taiat marginile de sus, lasand doar putin deasupra inelului
  • am pregatit crema: in robot, am mixat ouale impreuna cu xylitul, mascarponele, amidonul si vanilia si am turnat amestecul peste foile de placinta
  • am copt cheesecakul in cuptorul preincalzit la 160 gr, caldura sus-jos, timp de 55-60’, pana cand centrul devine solud, chiar daca usor moale si marginile aurii
  • am lasat cheesecake-ul in cuptorul oprit inca 15’
  • intre timp, am pus pe foc sucul de portocala, mierea, batonul de scortisoara si sucul de lamaie si am gatit siropul 15-17’ pana cand s-a ingrosat, la foc mediu
  • am scos cheesecake-ul din cuptor si l-am asezat intr-un vas cu margini usor ridicate
  • am desfacut inelul si am adaugat siropul pe margini
  • am lasat chesecake-ul cateva ore la rece, dupa care am feliat

Pofta buna!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.