Cum in weekend, am incercam sa sarbatorim nitel, mno, sarbatoare mare ❤️, ne-am procopsit cu un cheesecake baklava…daca ne-a placut?! Prea tare 🥰
Ingrediente:
Crusta
- 5 foi groase de placinta Linco
- 60 gr unt topit
- 200 gr fistic macinat grosier
Crema
- 700 gr mascarpone
- 2 oua mari
- 100 gr Xyilit (3ani+)
- 50 gr amidon tapicoca sau faina 550
- 1 lgita rasa vanilie pudra
Sirop
- 300 ml suc de portocala
- 40 gr miere bio certificata (1 an+)
- Sucul de la 1/2 lamaie
- 1 baton scortisoara
Cum am procedat:
- am topit untul
- am pregatit forma cu inel detasabil, tapetand-o cu foaie de copt de fund oe care am uns-o cu unt
- am asezat rand pe rand foile de placinta ca pe un cuib
- am uns fiecare foaie cu unt si am adaugat fistic pana cand am terminat si untul si foile si fisticul
- am taiat marginile de sus, lasand doar putin deasupra inelului
- am pregatit crema: in robot, am mixat ouale impreuna cu xylitul, mascarponele, amidonul si vanilia si am turnat amestecul peste foile de placinta
- am copt cheesecakul in cuptorul preincalzit la 160 gr, caldura sus-jos, timp de 55-60’, pana cand centrul devine solud, chiar daca usor moale si marginile aurii
- am lasat cheesecake-ul in cuptorul oprit inca 15’
- intre timp, am pus pe foc sucul de portocala, mierea, batonul de scortisoara si sucul de lamaie si am gatit siropul 15-17’ pana cand s-a ingrosat, la foc mediu
- am scos cheesecake-ul din cuptor si l-am asezat intr-un vas cu margini usor ridicate
- am desfacut inelul si am adaugat siropul pe margini
- am lasat chesecake-ul cateva ore la rece, dupa care am feliat
Pofta buna!
No Comments