Oare de ce foarte mulți copilași sunt de-a dreptul înnebuniti după pâine? E suficient să o guste și gata!! Fani declarați! Dacă la bunici mai scapă la câte un colțisor gol goluț, acasă o primește îmbrăcată în legume și brânzica🤓. Varianta de mai jos este o combinație între pâine-n ou, bruschete și pizza primavera. Tocmai de aceea, îi vom zice simplu „croque bebe”😀
Ingrediente:
- 2 felii de pâine (ideala e cea făcută în casă)
- 2 felii de emmentaller (sau mozzarella)
- o roșie
- 1 ou
- 3 lg lapte
- semințe de susan (alb, negru, cânepa decorticatã -ce aveți la indemână)
- 2-3 frunze de busuioc
Cum am procedat:
- am decupat din pâine câte 4 rondele, pe care le-am mângâiat pe ambele pãrți cu amestecul obținut din oul bătut cu 3 lg de lapte
- rondelele date prin ou le-am invitat pe o hârtie de copt într-o tavã, pe care am așezat-o în cuptorul preîncălzit la 180*
- după aproximativ 5′ -10′, am scos tava din cuptor și am așezat apoi pe fiecare bucãțicã de pâine câte o feliuță decupată de emmentaller și o felie de roșie. Am introdus din nou tava la cuptor pentru înca 10′
- piticul le-a papat cu mare pofta, presărate cu semințe de susan alb și busuioc proaspăt😍
📌 pentru copilașii cu intoleranțã la gluten se va folosi o pâinicã fãrã gluten
📌 se mai poate pune câte o felie de emmentaller și deasupra feliei de roșie
No Comments