Copilaria mi-a fost presarata cu friganele…din cele prajite in mult ulei si date prin zahar. Cred ca sunt 30 de ani de cand nu am mai mancat…daaaa, cam asa sunt de batranica 😁…Dar am facut de multe ori varianta coapta in tigaie, mai ales dupa inceperea diversificarii Marei. In toate variatiunile posibile, caci, da, sunt infinite posibilitati.
Ingrediente
Varianta dulce:
- 2 felii paine BIO multicereale
- 1 lingura plina unt de caju (orice alt unt de oleaginoase sau nuci merge perfect)
- 1/2 banana mica feliata subtire
- 1 curmala mica
- 1 varf lingurita pudra de vanilie
- faina de cocos pentru pudrat
- sirop curmale (optional – varianta mamei pofticioase) 😁
- 1 ou mic
Varianta sarata:
- 2 felii paine BIO multicereale
- 2 linguri branza capra (branza de vaci sau alta branza curata tartinabila)
- 2 rosii cherry
- 4 fire cepsoara
- parmezan din caju pentru servit
- 1 ou mic
Cum am procedat:
– pentru varianta dulce:
- am uns una dintre felii cu untul de caju
- am asezat peste unt de caju feliile de banana si curmala tocata marunt, am adaugat vanilia si cea de-a doua felie de paine deasupra
- am dat sandwich-ul prin oul batut, cat sa absoarba tot lichidul, pe toate partile
- am copt in tigaia antiaderenta, incinsa, la foc mediu, pe toate partile, cateva minute
- am servit friganelele pudrate cu faina de cocos si sirop de curmale (mama) 🙈
-pentru varianta sarata:
- am uns una dintre felii cu bogatie de branza 😁, am asezat rosiile feliate si cepsoara tocata peste branzica, iar apoi, deasupra cea de-a doua felie de paine
- am dat sandwich-ul prin oul batut, cat sa absoarba tot lichidul
- am copt in tigaia antiaderenta, incinsa, la foc mediu, cateva minute
- am servit cu parmezan din caju
Asa cum spuneam, le puteti pregati dupa pofta inimii, umple cu ce doriti si va place, dulci sau sarate. Sky is the limit!
Pofta buna!

No Comments