Aveam un dovlecut cumparat in ideea de a deveni obiect artizanal…m-am impiedicat cateva zile de artizanal, ba pe mobila din living, ba pe blat in bucatarie…asa ca dorinta mea de frumos 😄 a ajuns in cuptor si din cuptor in vafe…dar cum miroase in casa. 😍😍😍Vafe cu dovleac copt, scortisoara si branza de vaci. Clar a venit toamna!
Ingrediente: (4 -5 vafe mari sau 8-9 micute)
- 100 gr dovleac copt
- 1 ou
- 70 gr smantana dulce Laptaria cu Caimac
- 1 lg miere bio certificata (1an+)
- 80 gr branza proaspata de vaci
- 110 gr faina 550
- 1 lgita scortisoara
- 1 lgita praf copt BIO
Cum am procedat:
- am pasat dovleacul cu furculita si am amestecat impreuna cu celelalte ingrediente, in ordinea enumerata
- am preincalzit aparatul de vafe si am asezat cate o cupa de inghetata din aluat pe placi
- am copt conform instructiunilor aparatului (eu am Breville)
- am servit cu miere si fructe, pudrate cu faina de cocos
Pofta buna!
No Comments