Carne, pește sau fructe de mare

Degetele de somon

septembrie 14, 2022

Place voua somonelul?😃 Plaaaace!! Place, da! Pentru ca de aia ai si deschis ”this thing”!:)) Pai daca tot sunteti fani somon, eu zic ca astazi sa-l transformam in niste degetele delicioooase! Daca va mai scriu ca parmezanul si semintele fac parte din crusta, pun pariu ca jumatate din voi v-ati si apucat de treaba! Sau?😁

Ingrediente:

  • 2 bucati de somon, a cate 200 gr bucata
  • 5 lg pesmet
  • 1 lingura parmezan
  • 1 lingura mix seminte
  • un praf de sare (2+)
  • 1 ou

Cum am procedat:

  • am portionat somonul in bucatele dreptunghiulare (asta dupa ce am indepartat pielea). . Le-ar “aratat” un praf de sare si le-am lasat deoparte pana cand am pregatit amestecul care se va transforma in crusta. Daca aveti timp, puteti lasa bucatelele intr-un amestec facut din 2 lg iaurt, o lingurita miere, o lingurita ulei de masline si un praf de sare (la frigider, minim o ora). De asemenea, in functie de preferinte, mai puteti adauga busuioc/oregano/cimbru/rozmarin.
  • am pregatit doua farfurii: intr-una am spart oul si l-am batut frumos cu furculita, intr-alta am amestecat pesmetul cu parmezanul si semintele
  • am luat fiecare bucatica de somon si am trecut-o prin amestecul de ou, apoi prin amestecul cu seminte. Am procedat asa cu toate degetelele de somon. Astfel pregatite le puteti pune in frigider si sa le coaceti peste cateva ore, cand va convine sau cand se apropie ora de masa
  • eu le-am copt la Air Fryer (traiasca Ninja) – AF! 10’, 200*. Puteti foarte bine sa le coaceti in cuptorul preincalzit la 180*, pana cand se rumenesc frumos deasupra. In 20’ ar trebui sa fie gata.
  • le puteti servi atat calde cat si reci, alaturi de un sos tzatziki si niste frunze de rucola. Merg perfect si in pachetelul cu sufletel al celui mic, alaturi de niste legume proaspete!

Sa avem copilasi sanatosi!❤️

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.