La masa de prânz am servit astăzi paste cu creveți și broccoli. Rețeta este simplă și foarte rapidă.
De ce aveți nevoie:
- 200 g creveți (eu am avut creveți mici, congelați, decorticați)
- 1 broccoli mic
- 100 grame paste
- 20 grame unt
- 1 roșie medie
- 2 căței de usturoi
- 1 linguriță curcuma
- 1 linguriță boia de ardei dulce
Cum am procedat:
- Am pus pastele la fiert și ulterior le-am scurs de apă.
- Broccoli l-am rupt buchețele și l-am gătit la abur.
- Într-o tigaie am pus creveții, roșia (feliată subțire), usturoiul (eu l-am pus întreg deoarece l-am scos afară, dar îl puteți mărunți dacă doriți), curcuma, boia și 1 pahar mic de apă.
- După 10 minute am adăugat peste creveți broccoli și am mai gătit 1 minut
- După stingerea focului, am adăugat untul tăiat foarte fin, am pus capacul și am amestecat riguros. Când untul a fost topit, am pus în tigaie pastele și am amestecat. Am mai lăsat preparatul în tigaie pentru 5 minute, cu capacul pus, pentru a se amesteca gusturile.
♥ În cazul copiilor cu alergie la proteina laptelui de vacă, untul se poate înlocui cu un ulei vegetal presat la rece
♥ De dragul gustului, dacă se dorește, se poate asezona preparatul cu parmezan de caju
1 Comment
curcubeu pe cerul gurii această rețetă! mulțumiri pentru că împărtășiți cu noi 🙂