Carne, pește sau fructe de mare Salate baby

Pasta de ton

septembrie 7, 2022

Oricat de multe chestii ar fi de testat la micul dejun sau de pus in “pachețelul cu sufletel“ al celui mic la scoala sau la gradi, primul gand care imi trece prin minte si pe care il si verbalizez instant este: ”habar nu am ce sa mai pregatesc!”. Vi se intampla?

Ingrediente:

  • 180 gr ton scurs de apa/ulei*
  • o lingura zdravana de Cremshu, Rawckers
  • 5-6 fire de patrunjel
  • zeama de la un sfert de lamaie
  • 4-5 fire de chives
  • optional: sare (2+) si piper (pentru copilasii mai maricei)

* In ceea ce priveste alegerea tonului, va recomand varianta conservata in apa/ulei de masline, la borcan. Cat despre specia recomandata pentru cei mici, Skipjack sa fie!🥳

Cum am procedat:

  • am scurs tonul de uleiul de masline in care a fost depozitat, dupa care l-am maruntit cu o furculita
  • am taiat marunt patrunjelul, firele de chives si le-am adaugat peste bucatile de ton. am adaigat o lingura zdravana de Cremshu, zeama de lamaie, sarea si am amestecat totul foarte bine. Nu am folosit chopper-ul, intrucat imi doream o textura mai grosiera, nu una fina.
  • am servit pateul pe bucatele de paine proaspata sau prajita, unii dintre noi. Altii au apelat la biscuiti cu seminte – aceștia. Legumele proaspete si maslinele (desarate in cazul celor sub 2 anisori) sunt binevenite!🥳
  • daca aveti copilasi la scoala, puteti sa il invitati elegant (pe d-l Pateu, of course) intre doua felii de paine integrala sau mai elegant, intr-un wrap! Langa dansul asezati niste felii de castravete/ardei rosu/rosii sau ridiche.

Sa avem copilasi sanatosi!❤️

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.