Sambata ne facem de cap. La modul frumos, nuuuuuu, nu va ganditi la prostioare! 😄Mancam fast-food, dar home made. Nici sa vreau nu vrem sa mancam mai departe de casuta noastra in vremurile astea. Aici e cel mai bine. Cu tot cu fast food sau fara. Asa ca…tanaaanaaaaa, pui zburlit!
Simplu de facut, va spusei ca imi place bucataria simpla…sa vad ce oi mai spune cand fac cozonac 🙈 sau salata boef, nu ma mai crede nimeni 😀! Deocamdata, ramanem la simplu. Vad eu dupa ce mai spun.
Ingrediente:
- 1 piept de pui micut
- 3 lg iaurt (varianta de cocos/migdale in caz de aplv)
- condimente: boia dulce, cimbru uscat, 3 catei usturoi
- fulgi de porumb
Cum am procedat:
- am pregatit baitul din iaurt si condimente
- am taiat pieptul de pui fasii de cca 3 cm latime, fasii pe care le-am introdus in baitul pregatit si le-am acoperit bine cu el
- am lasat carnea in frigider cca 2h, la marinat
- intre timp, am maruntit fulgii de porumb, dar nu prea mult, iar cand am scos puiul de la rece, am imbibat bine carnea in fulgi, acoperindu-l pe toate partile
- am preincalzit cuptorul la 200 gr, caldura sus-jos
- am asezat fasiile de pui in tava de copt, pe o foaie de copt si le-am copt 10’
- dupa cele 10’, am intors puiul si am mai copt inca 10’
- noi am servit cu legume la abur (brocoli si fasole galbena), dar si un mujdei de usturoi
Se pastreaza fraged si a doua zi. Cum? A ramas o bucatica pe care am pastrat-o la rece intr-un vas etans.
Pofta buna!
No Comments