Sunt fan mancare mexicana, de fapt…sunt fan mancare si atat 🙄…Aveam 3 lipii de tortilla si m-am gandit direct la fajitas. I-am transmit sotului pofta mea, a exclamat bucuros si el. I-am transmis si copilului ce voi gati, a dat nepasator din umeri dupa ce i-am spus ca are carne…no, bun! Ti-oi da si niste branza, copile, nu te ingrijora…de parca s-ar fi ingrijorat ea!
Ingrediente (3 portii)
- 400 gr piept de pui
- 2 ardei grasi rosii
- 1 ceapa alba medie
- zeama de la 1 lime
- 3 catei usturoi
- 1 lgita boia dulce
- 1 lgita chimion pudra
- 1 lgita oregano uscat
- 2 lg ulei de masline extravirgin
- 2-3 lg apa
- 3 lipii, reteta aici
- extra pentru servit: guacamole, smantana, coriandru proaspat
Cum am procedat:
- am tait ardeiul fasii, carnea cubulete (sau fasii), ceapa solzisori
- am asezat totul in tava de copt si am copt 30’ in cuptorul preincalzit la 190 gr, caldura sus-jos
- intre timp, am pregatit un sos din usturoi ras, zeama de lime, ulei, apa si condimente
- dupa 20’, am adaugat sosul peste pui si legume in tava si am amestecat
- am incalzit foile de tortilla in tigaie, 1-2’ maxim
- am asezat puiul si legumele peste foaia de tortilla si am servit cu guacamole, smantana (optional) si coriandru proaspat tocat
Pentru varianta Ninja Foodie
- am asezat puiul, ardeiul si ceapa in vasul Ninja si am setat functia “bake” 25’, 190 grade
- dupa 15’, am adaugat sosul si am amestecat
Pofta buna!
No Comments