Îmi place diversitatea, motiv pentru care, în alimentația noastră veți găsi de la preparate raw-vegane, la toate tipurile de carne comestibilă. Astăzi a venit rândul unui preparat cu pulpă de iepure.
Carnea de iepure este o carne slabă, albă. Aceasta are un conținut mic de grăsimi și colesterol, lucru care o face o carne ideală. Totuși, are și un minus: este destul de „ațoasă”. Știți pieptul de găină de țară, care e cam greu de mestecat? Ei bine, dacă nu gătim corespunzător carnea de iepure, cam la fel de greu se mestecă și ea.
Carnea de iepure o puteți achiziționa din magazin, dar eu mă declar norocoasă, părinții mei având acasă.
De ce aveți nevoie pentru acest preparat:
- carne de iepure (eu am folosit 2 pulpe)
- fasole verde (eu am folosit 400 g fasole verde congelată)
- 1 pahar suc de roșii (de casă)
- 4 căței mari de usturoi
- 1 ceapă albă
- 2 cepe verzi
- 2 morcovi medii
- busuioc (eu am folosit și proaspăt, și uscat)
- ulei vegetal presat la rece (eu l-am folosit pe cel de nucă)
Cum am procedat:
- am pus într-o cratiță pulpele de iepure, împreună cu ceapa albă tăiată solzișori și morcovul tăiat felii. Am adăugat 1/2 de pahar de apă și le-am lăsat să se gătească (cu capacul pus) pentru 15 minute.
- după 15 minute am adăugat fasolea verde, usturoiul tăiat felii subțiri, ceapa verde tăiată la cuțit (atât partea albă, cât și frunzele) și sucul de roșii. Am completat cu apă până când legumele erau acoperite total cu lichid. Am lăsat să fiarbă pentru 25 de minute.
- după 25 de minute am pus câteva frunze de busuioc și am lăsat să mai fiarbă încă 10 minute.
- după ce am stins focul, am stropit preparatul cu puțin ulei de nucă.
♥ Preparatul se servește cald și este delicios!
2 Comments
Gateam mult in trecut iepure, cand in gaseam in comert; acum nu il mai gasesc. A fugit ieirele🙊 .
Suna perfect reteta. 😇
*iepurele