Pe cine oare sa astept cu niste strudele cu branza de vaci si afine, gata coapte? Daca va spun ca am folosit foi din comert care au ca ingrediente doar apa, faina si sare, plus amidonul dintre foi? 😀 Eu am facut 4 strudele mari, mi-au mai ramas doua foi pe care le-am umplut cu nuca.
Ingrediente:
- 4 foi de placinta groase
- 300 gr branza vaci proaspata Laptaria cu Caimac
- 100 gr afine
- Putina vanilie
- 30 gr Xylit
- 40 gr unt topit
- 1 ou pentru uns
Cum am procedat:
- am amestecat branza impreuna cu xylitul si vanilia, iar la final am incorporat afinele fara sa le strivesc
- am uns fiecare foaie cu untul topit
- am impartit acest amestec in patru si am asezat pe fiecare foaie, pe unul dintre capete, lasand 3-4 cm liberi
- am adus capatul liber peste umplutura, ruland de 2-3 ori, apoi am adus capete exterioare spre interior si am continuat sa rulez pana la capat si am uns capatul cu unt
- nu am rulat strans ca sa nu crape
- am uns cu ou batut si am copt 20’ la 180 gr


Pofta buna!
No Comments