Multe dintre experimentele din bucatarie au condus – culmeaa😃, la preparate îndrăgite și mega devorate de către nazdravanul meu. Este și cazul lipiilor ștrumfești, care au “aparut” in viata noastra, rapid si neprevazut.
Proaspat veniti dintr-o drumetie de un weekend, ne-am trezit luni dimineata in fata unui frigider aproape gol, locuit printre putine altele, de un kefir plictisit si o mozzarella înfumuratã – fara prea multe optiuni pãpabile de catre piticul din dotare.
Si cand nu ai prea multe variante la indemana, iaca inveti sa te descurci cu minimul din dotare. Iei mozzarella – o razuiesti, o amesteci cu kefirul, faină cat cuprinde si faci un aluat, pe care musai este sa-l coci intr-o tigaie antiaderenta. Eu am una Regis Stone.
Intrucat umplerea lor ar fi scazut sansele de a pastra ingredientele in lipia impaturita (piticul dorind mereu sa manevreze singur mancarica), am preferat sa presar aluatul cu niste ardei, ceapa verde si oregano frunze, astfel incat sa ma asigur ca pe langa branzica din compozitia aluatului, nazdravanul mai primeste si niscaiva legume.
Ingrediente:
- 100 ml kefir
- 60 gr mozzarella
- 135 gr făină 650
- 1 lg ulei masline extravirgin
- 1/2 ardei rosu, 2-3 fire cepsoara (sau ceapa verde, praz), cateva frunze proaspete de oregano (sau busuioc)
- opțional: bicarbonat de sodiu stins cu puțină zeamă de lămâie
Cum am procedat:
- am răzuit mozzarella, am adaugat kefirul amestecat cu uleiul iar ulterior, făina. In cazul în care aluatul se lipește de mâini, mai adăugați puțină făină, astfel încât să obțineți un aluat nelipicios
- am tocat marunt ardeiul rosu, cepsoara si am rupt frunzele de oregano, pregatindu-mi astfel “materialul” de presarat deasupra lipiilor
- se împarte aluatul în mai multe bilute de mãrimea unei nuci si se întind cu sucitorul. Deasupra, am presarat ardei rosu maruntit, cepsoara, oregano si le-am “impins” putin in aluat cu ajutorul sucitorului, pe care l-am mai rulat inca odata peste lipia imbogatita cu legume si frunze aromatice
- se coc lipiile pe ambele parti, se “aduna” pe o farfurie si se servesc imediat. Daca nu le consumati imediat, acoperiti-le cu un prosop.
S-aveti pitici papaciosi!❤️
7 Comments
Extraordinara rețeta, o aveam de mult timp in plan dar credeam ca va dura mai mult timp, rapid, gustoase și sănătoase. Am înlocuit mozarella cu brânzica de casa ca nu aveam mozarella. Multumesc mult încă o data Simona!!!!!!!
Cu maaare drag!! Ma bucur, ma bucur muult ca va plac!!😘❤️
Am pus si pui si a devenit un prânz bun! Mulțumesc pentru rețetă!
Cu mare drag, Cristina😘. Te mai astept❤️
Buna. Super reteta.Eu inca nu am folosit mozzarela😊Nu stiu ce sa cumpar😁Am pus branzica de casa dar as vrea sa fac și cu mozzarela..pe care o aleg?stau in Belgia și chiar nu stiu ce sa cumpar😊Multumesc
Hey!🤗
Hmm, nu stiu daca gasesti aceleasi marci de mozarella ca in Ro. Eu folosesc de la Casa Azzurra, Delaco. Totul este sa urmaresti eticheta, sa nu contina sare (<1an) sau sa aiba un continut cat mai mic de sare (>1an) si sa fie fara aditivi, cat mai curata. Cel mai frecvent e intalnit acidul citric.
Pupici😘
Buna! Cate bucati au iesit din cantitatile astea? Mersi! ❤