Crevetii saganaki imi plac de dinainte de a ma naste 🙈…cred ca e singura mancare pe care as manca-o cu toate ca as fi complet satula…Am avut o retinerea in a pregati acest delicios fel de mancare datorita combinatiei de carne si lactate, dar, injumatatind cantitatile, am oferit un pranz delicios fetitei si ne-am bucurat si noi adultii de el…adultii au uitat sa injumatateasca 😁…
Crevetii saganaki amintesc de vara, soare, mare si vacanta! Astazi, am avut un strop din toate acestea in casa noastra, desi afara ploua si suntem in mijlocul unui orasel cosmopolit.
Ingrediente:
- 1 catel de usturoi mare sau 2 mai mici
- 1 ceapa mica
- 3-4 fire de patrunjel (+extra pentru servit)
- 50 gr pasta de rosii fara sare
- 60 ml apa
- 5-6 rosii cherry
- 1 lg ulei de masline extravirgin
- 4-5 creveti medii
- 40 gr feta
- 1 lingurita zeama de lamaie
- painica pentru servit
Cum am procedat:
- am tocat ceapa si patrunjelul, am ras usturoiul si am inabusit toate acestea in apa si uleiul de masline
- am adaugat pasta de rosii si rosiile cherry taiate in jumatati si am mai gatit pana cand a scazut apa si s-a ingrosat sosul
- am turnat sosul intr-un vas de cuptor, am adaugat crevetii spalati si curatati si i-am acoperit de sos
- am adaugat branza faramitata deasupra si am copt in cuptorul preincalzit la 200 grade, timp de 10’, dupa care pe functie grill inca 3’
- am servit cu zeama de lamaie, patrunjel si painica
E minunat sosul acela…inca ma gandesc la el, iar fetita a mancat cu asa o pofta…sigur-sigur ii voi mai face curand, mai ales ca nu e mare amatoare de carne!
Pofta buna!
No Comments