Saptamana trecuta mi-a atras atentia imaginea unor biscuiti doldora de gauri, unele mai mari, altele mai mici, extrem de simpatici! Cum piticii mei sunt atrasi si de acest aspect, al felului in care arata mancarea, si cum nu prea papa lactate, am considerat ca sigur ii vor incerca!
Imaginea de care va scriam mai sus era poza de prezentare a unei retete a Laurei Adamache. Imi place mult Laura, asa ca abia am asteptat sa si parcurg reteta acesteia si sa o pun in aplicare. Nu am avut insa la indemana toate ingredientele, asa ca am reinterpretat-o cu ingredientele avute la indemana. Si ma bucur ca am facut-o! Pentru ca rezultatul a avut asa mare succes la pitici, incat ar fi pacat sa nu-l impartasesc cu voi, lasandu-va insa si link-ul cu reteta Laurei, in cazul in care o cautati, aici.
Ingrediente:
- 180 gr faina 550
- 100 gr unt gras, rece
- 80 gr Miorel – o branza maturata asemenea unui parmezan, cu eticheta curata si un pret foarte bun – se foloseste rasa, in reteta
- 1 ou
- 50 ml smantana proaspata Laptaria cu caimac
Cum am procedat:
- intr-un bol (sau folosindu-va de un robot de bucatatie, cu lama in S) am amestecat faina cu untul, pana am obtinut un aluat nisipos. Am adaugat apoi branzica maturata – data prin razatoarea mica, oul batut si smantana . Rezultatul a fost un aluat compact, pe care l-am impartit in doua, l-am infoliat, l-am tasat putin (cat sa se raceasca mai repede si uniform) si l-am introdus la frigider pentru jumatate de ora.
- odata racit, l-am intins cu ajutorul unui sucitor, asemenea unul blat rotund de pizza. L-am impartit in 16 bucati si i-am facut cateva gauri, cu ajutorul unui capacel si al unui pai!🥳🥳
- odata transferati in tava de copt, i-am introdus in cuptorul preincalzit la 180*/13-15’. O sa va dati seama ca sunt copti atinci cand se rumenesc frumos deasupra.
- piticii au fost mega incantati! Abia i-am convins sa-i lasa se se racoreasca putin, dupa ce i-am scos din cuptor! Sper sa aiba acelasi succes si la voi!
Sa avem copilasi sanatosi!❤️
No Comments