Si daca dl Fistic face branza, d-nele Seminte de Floarea Soarelui credeti ca se lasa mai prejos? E prestigiul lor in joc, onoarea lor de domnisoare. Asa ca, au rugat-o pe Ileana sa le ajute. Si cum Ileana noastra nu poate sa lase niste domnisoare neonorate, le-a ajutat sa se transforme intr-o minune de branzica delicioasa. Ei, spuneti, asa-i ca o veti incerca?
Ingrediente :
- 1 cana de seminte de floarea soarelui ( hidratate peste noapte )
- 1 catel de usturoi
- 1/2 cana fulgi de drojdie
- un varf cutit de sare de ocna neiodata (2 ani+)
- zeama de la ½ lamaie
- 1 lingurita turmeric
- Apa plata pentru mixare cat sa iasa cremoasa( aprox 100ml)
- 3 capsule de probiotice ( de preferabil sa fie cu culturi mari , ale mele erau de 3.4 bilioane )
- 2 linguri ierburi de provence
Cum am procedat :
- Am blenduit bine toate ingredientele( mai putin probioticul si ierburile de provence ) .
- Apoi am incorporat probiticele cu lingura de lemn
- Am pus amestecul intr-un tifon si am stors cat am putut de bine , apoi am legat cu o sfoara si l-am atarnat deasupra unui borcan cu gura mare la scurs .
- Am lasat asa la temparatura camerei timp de 24 de ore .
- Dupa , am scos din tifon si am tavalit prin ierburi de provence ,iam dat forma rotunda , dupa care am impachetat in hartie de copt si l-am dat la rece .
Se poate consuma dupa 8 ore , sau il lasati 2 -3 saptamani la maturat in frigider , schimband hartia de copt odata la 1-2 zile .Daca il veti tine la maturat se intareste tot mai bine si are gustul de branza mai pregnant.
No Comments