Asa au spus ai mei in ziua aia in care eu eram libera: mami, ne faci cate 1-2 gogosi de pofta? Face mama, dar doar cu ajutor de la voi. Asa ca, amandoi, la instructiunile mamei aflata cocotata pe canapea, au pus ingredientele in bolul robotului dupa care i-au dat drumul, au pus aluatul la dospit siii….ne-am pus pe asteptat vreo 1h juma ca sa il lasam sa creasca. Au iesit 7 gogosi delicioase si care s-ar fi mancat destul de rapid daca nu ascundeam eu vreo doua pentru pachetele.
Ingrediente:
- 320 gr faina 550
- 120 gr lapte ovaz, alt lapte vegetal sau lapte animal
- 30 gr suc de portocala
- 20 gr unt moale (sau margarina Alsan in caz de aplv)
- 1 ou
- 6 gr drojdie deshidratata
- putin lapte pentru uns
Cum am procedat:
- am pus toate ingredientele in bolul robotului si am framantant bine-bine, pana cand aluatul s-a desprins de peretii bolului
- am pus aluatul la dospit in loc caldut (in cuptor, functia “bec”) cam 1h30’, pana cand isi dubleaza volumul
- pe blatul usor infainat, am intins o foaie groasa de aprox. 2cm grosime si am decupat gogosile pe care le-am asezat in tava, pe o foaie de copt
- le-am lasat inca 30’ sa dopseasca, le-am uns cu putin lapte, apoi le-am copt in cuptorul preincalzit la 180 grade, caldura sus-jos, timp de 25-30’, doar cat sa prinda usoara culoare aurie; timpul poate varia de la un cuptor la altul
- dupa coacere, imediat ce le-am scos din cuptor, le-am stropit putin cu apa si le-am acoperit cu un servet curat; dupa racire, le-am pudrat cu faina de cocos
- eu nu am pus indulcitor, le servim cu magiun de prune fara zahar
Pofta buna!
2 Comments
pot sa folosesc unt de cocos in loc de unt animal sau margarina?
As incerca sa folosesc ulei de cocos.