Imi plac biscuitii acestia, sunt rapizi, versatili, ii poti face in versiunea dulce sau sarata, oricum ai incerca, sunt la fel de gustosi, pentru mic dejun sau cina. Noi ii preferam la mic dejun sau cina deoarece sunt destul de consistenti, dar copilasii cu pofta sanatoasa ii pot servi si la gustare, bineinteles.
Zilele acestea, inainte de Craciun, in toate casele e forfota mare: copii, curatenie, mancare pentru zilele ce urmeaza, ultimele cumparaturi, asa ca, totul e pe rapid si foarte rapid. Scones acestia se incadreaza la varianta rapid si gustos, cu mare lipici la micuta mea.
Ingrediente:
- 300 gr faina tip 650
- 1 lingurita praf de copt BIO
- 0.5 lingurita bicarbonat
- 80 gr unt rece taiat cubulete
- 2 linguri ulei presat la rece (am folosit de floarea soarelui)
- 1 lingura cu varf smantana
- 1 ou
- 60 gr cheddar
- 1 buchetel de marar
- 2 linguri lapte pentru uns
Cum am procedat:
- am amestecat faina cu praful de copt si bicarbonatul, dupa care am adaugat untul rece si uleiul si am amestecat obtinand un aluat nisipos
- am adaugat smantana, oul batut usor, cheddarul (nu ras, maruntit cu o furculita, bucatele mici) si mararul tocat si am omogenizat ingredientele, evitand sa framant prea mult aluatul; framantati doar cat sa obtineti un aluat lejer si sa se imbine ingredientele
- am asezat aluatul in tava de copt, am intins o foaie in forma de cerc de grosime 1-1.5cm pe care am taiat-o in 8 triunghiuri
- am uns triunghiurile cu lapte si am copt 22-24’ in cuptorul preincalzit la 200 grade, fara ventilatie, pana cand scones devin aurii
Noi am servit la cina, alaturi de o salata mare de rosii, ridichi si castraveti.
Pofta buna!
No Comments