Aveam cateva cutii desfacute..ba putin mascarpone, ba putina smantana, ba niste iaurt grecesc…sa fie fost 250 gr din toate. Le-am gasit rapid locul intr-o inghetata cremoasa de ciocolata cu nuci. Vis! 🥰
Ingrediente:
- 250 gr iaurt grecesc/mascarpone/smantana (in ce proportie doriti si din care doriti, puteti folosi doar una dintre ele)
- 2 lg roscova
- 2 lg sirop de curmale
- putina vanilie
- o mana sanatoasa de nuci
Sirop:
- 2 lg sirop curmale
- 2 lg apa
Cum am procedat:
- am maruntit grosier nucile, le-am amestecat cu siropul pregatit din cele 2 lg de sirop de curmale si apa si le-am uscat cateva minute in tigaie; pentru copilasii mari, puteti adauga un praf de sare
- am amestecat smantana/iaurtul/mascarponele cu roscova, curmalele si vanilia, iar la final, am incorporat nucile
- am asezat in vas si am introdus in congelator; sunt 4 bule medii de inghetata
In caz de aplv, inlocuiti lactatele cu lapte full fat de cocos+ smantana de cocos.
Pofta buna!
No Comments