Jeleurile din comert…o poveste lunga, o iubire complicata. Nu am inteles niciodata de ce sunt atat de iubite jeleurile acestea de catre cei mici. Fetita mea le-a vazut deja, merge la gradinita, acolo vede si aude multe, apoi vine acasa si intreaba: ce sunt Haribo, mami?
Ei, bine, hai sa facem Haribo sa vedem daca iti plac. Si i-au placut, e un copil ca toti copiii, dar ca are multa incredere in ceea ce ii ofer si intotdeauna vine si intreaba ce e una sau alta. Prefer sa ii explic, sa ii reproduc si astfel sa ii “hranesc” curiozitatea de copil. Pana acum, mi-a reusit. Da, nu ii putem tine in bule, dar le putem oferi alternative la fel de gustoase.
Ingrediente:
Jeleu alb
- 50 ml lapte de cocos full fat
- 2 lgite miere (1 an+)
- 1/2 lgita agar agar
Jeleu galben
- 50 ml lapte de cocos full fat
- 2 lgite piure de mango
- 1/2 lgita agar agar
Cum am procedat:
- am pus laptele impreuna cu mierea si agarul pe foc si am lasat pe foc pana cand amestecul incepe sa se ingroase
- am turnat amestecul intr-o forma de bomboane, pana la jumatate si am dat la rece cca 10-15’
- am procedat la fel si cu amestecul pentru jeleul cu mango
- am turnat amestecul cu mango peste cel de cocos alb si am lasat jeleurile sa se raceasca si sa se intareasca vreo 30’, la rece
Pofta buna!
6 Comments
Geniala idee!
Abia astept sa o testez pe fiicamea.
Sper sa ii placa! 😘
Si intrebarea: cum se pastreaza si care ar fi „termenul de valabilitate”? Mersi
Buna, in cutie etansa, cateva zile. Nu sunt foarte multe, mie mi-au iesit doar cele din fotografie.
Se poate înlocui laptele de cocos?
Cu alt lapte, da.
Daca veti combina insa laptele animal cu un fruct acrisor, exista riscul sa se branzeasca.