Copilul e la scoala, tata tunde iarba, mama baga niste exceluri si viseaza la ceva dulce. Cum mi-a intrat in reflex, chiar si pentru mine, dulcegariile sunt ca cele pe care le pregatesc pentru copil. Nici sa vreau sa adaug zahar nu pot. Nu am in casa zahar de foarte multa vreme.
Ingrediente (1portie):
- 1 banana pasata (cca 120gr)
- 30 gr faina de migdale
- 10 gr pudra de roscove
- 2 lg sirop de curmale (optional, mai mult pentru adulti)
- 1 vf lgita praf de copt BIO
- 30 ml lapte de cocos (atentie, 30, nu 300 :))
Cum am procedat:
- am amestecat toate ingredientele, dupa care am rasturat compozitia intr-un bol uns cu putin ulei si tapetat cu faina de migdale
- am copt minunea timp de 20′, in cuptorul preincalzit la 180grade, caldura sus-jos; dupa coacere, mijlocul se va ”desumfla”
- eu am servit-o imediat, dar ideal e sa o lasati macar 1h la rece pentru a obtine ceea ce trebuie
- dupa ce am scos-o din forma, am adaugat smantana in golul lasat dupa desumflare si cateva afine
Pofta buna!
No Comments