Carne, pește sau fructe de mare

Creveți în sos de unt de arahide

iulie 10, 2022

Pranzurile de weekend sunt singurele la care suntem cu totii. Altfel, unul la primarie, unul la prefectura, altul, in sat cu dorul…Viata de astazi e croita sa fim departe unul de altul, din pacate, alergand prin toate colturile lumii. Asa ca, ne bucuram de putinul timp impreuna mai intens.

Ingrediente: (1 portie)

  • 50 gr creveti decorticati
  • 1 catel mare de usturoi
  • 1 lg unt de arahide cremos / caju (e mai neutru, daca nu sunteti fani arahide)
  • 50 ml lapte de cocos
  • 1 lgita boia dulce
  • 5-6 rosii cherry taiate maruntel
  • 1 cescuta paste tip orzo/grecesti
  • 1 lg zeama de lamaie
  • cateva fire de patrunjel

Cum am procedat:

  • am pus pastele la fiert conform instructiunilor
  • separat, intr-o tigaita, am pus crevetii amestecati cu boiaua, usturoiul ras, laptele de cocos si untul si am gatit pe foc mic pana cand sosul a incepu sa se ingroase (am avut creveti cruzi), am gatit cam 15’ pana cand crevetii au devenit rozalii
  • am amestecat pastele impreuna cu zeama de lamaie si patrunjelul si am servit alaturi de creveti si sosul lor

Pofta buna!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.