Nu pot să spun că avem foarte frecvent în meniu carne de miel, dar ocazional apare și ea prin farfuriile noastre.
Fiind o carne destul de greu de digerat, vă recomand să o asociați cu diverse legume, care să ajute puțin procesul de digestie. Astfel, eu am ales să gătesc o bucată de carne de pe un picior de miel, și să o asociez cu un sote de fasole verde. De asemenea, este foarte important să îndepărtați toată grăsimea vizibilă!
De ce aveți nevoie:
- carne de miel (eu am folosit pulpă, cam 300 de grame)
- 400 g fasole verde congelată (puteți folosi și fasole verde proaspătă – eu încă aveam în congelator)
- 2 morcovi mari (mari mari)
- 6 căței de usturoi
- 2 linguri pastă de roșii (eu am avut de casă)
- 1 ceapă mare
- 1/2 ardei roșu
- ierburi aromatice (eu am folosit busuioc și rozmarin)
- pătrunjel verde
Cum am procedat:
- am tăiat carnea bucăți și i-am acordat un masaj cu ierburi aromatice. Am pus carnea în tavă, alături de 1/2 morcov (tăiat grosier, în 4), 1 ceapă albă (tăiată și ea în 4), ardeiul (tăiat în 4) și 2 căței de usturoi întregi. Am adăugat 1/2 pahar de apă și am acoperit tava cu un capac. Am băgat tava la cuptor pentru 20 de minute. După 40 de minute, am luat jos capacul și am mai lăsat preparatul la cuptor pentru încă 20 de minute.
- În paralel cu gătitul cărnii m-am ocupat de soteul de fasole verde.
- Am pus într-o tigaie fasolea verde, împreună cu morcovii tăiați rondele și 1/2 pahar de apă. Am lăsat la fiert aproximativ 15 minute.
- După 15 minute, am adăugat usturoiul tocat și pasta de roșii și am mai lăsat la fiert pentru încă 10 minute
♥ Preparatul se servește cald împreună cu mult pătrunjel verde.
♥ Alte garnituri potrivite pentru miel sunt: dovlecelul și spanacul.
♥ Puteți prepara și o ciorbă de miel, cu multe multe legume. Rețeta o găsiți aici.
No Comments