Sambata, am fost la cumparaturi si am “descoperit” raionul de fructe de mare. Abia fusese aprovizionat, mie imi era cam foame…deh, niciodata nu se merge la cumparaturi cu stomacul gol! Lege. Am incarcat caruciorul cu de toate…noroc ca am un sot lucid, cu picioarele pe pamant…🙄
Dar ceva ceva tot am luat 🤪: baby calamari, baby creveti, baby caracatita, totul baby 🙈.
Luat, luat, dar ce fac eu cu ele? Mi-au venit in minte: paste, orez, fructe de mare cu fructe de mare…v-am spus, foamea de mai sus…😃
Ideea castigatoare a fost paella, de comun acord cu ceilalti.
Ingrediente:
- 200 gr orez pentru risotto
- 1 ceapa
- 3 catei usturoi
- 300 gr rosii date pe razatoare
- 1 ardei rosu tocat marunt
- 1 lgit boia dulce
- 1 lgita cimbru uscat
- 400 gr fructe de mare
- 500 ml apa sau supa de pui/legume
- zeama de la 2 lime sau o lamaie
- 2 lg ulei de masline extravirgin
Cum am procedat:
- am tocat ceapa si usturoiul si le-am inabusit in apa si ulei
- intre timp am pus orezul bine spalat la fiert, iar dupa primul clocot, l-am scurs, spalat bine si pus deoparte
- am adaugat boiaua si cimbrul peste ceapa, apoi rosiile si ardeiul si am gatit cateva minute
- am adaugat orezul si apa si am gatit cu capac
- cand bobul de orez a fost aproape fiert, am adaugat fructele de mare si am gatit la foc mic, cca 12-15’, tot cu capac; in caz ca mai aveti nevoie de apa, adaugati inca putin
- dupa ce am luat de pe foc, am lasat tigaia cu capac pana cand am servit
- la final, am adaugat zeama de lamaie si patrunjel proaspat tocat
Pofta buna!
No Comments