Legume și leguminoase

Dovlecită cu dovlecel

iulie 6, 2022

Seamana cu pizza, dar e lenesoasa, adica fara blat. E vegana, numai buna de plecat cu ea pe plaja, neavand ou, lactate care sa se deterioreze din cauza caldurii. Cum am facut-o? 👇

Ingrediente:

  • 800 gr dovlecel
  • 150 gr faina grau spelt
  • 40 gr maizena
  • 1 ceapa mare
  • 2 catei usturoi
  • 2 lg ulei de masline extravirgin
  • Rozmarin
  • Putina sare

Cum am procedat:

  • am taiat subtire dovlecelul, ceapa fideluta, am pus un praf de sare si am lasat vreo 2h cu o farfurie deasupra si o greutate sa isi lase apa
  • dupa, am scurs apa intr-un vas – nu se arunca
  • am amestecat lichidul, e nevoie de cca 200 ml de lichid (daca nu iese suficient de la legume, puteti adauga apa) cu faina, maizena, uleiul, rozmarinul si usturoiul ras
  • am rasturnat acest amestec peste dovlecei si am amestecat bine, cu mainile, sa fie bine imbracati dovleceii cu el
  • am rasturnat amestecul in tava tapetata cu hartie de copt, am asezat o alta hartie de copt deasupra si am nivelat in strat subtire
  • am scos foaia de deasupra
  • am copt timp de 30-35’ la 220 gr, in fc de cuptor, sa fie aurie deasupra

Pofta buna!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.