Seamana cu pizza, dar e lenesoasa, adica fara blat. E vegana, numai buna de plecat cu ea pe plaja, neavand ou, lactate care sa se deterioreze din cauza caldurii. Cum am facut-o? 👇
Ingrediente:
- 800 gr dovlecel
- 150 gr faina grau spelt
- 40 gr maizena
- 1 ceapa mare
- 2 catei usturoi
- 2 lg ulei de masline extravirgin
- Rozmarin
- Putina sare
Cum am procedat:
- am taiat subtire dovlecelul, ceapa fideluta, am pus un praf de sare si am lasat vreo 2h cu o farfurie deasupra si o greutate sa isi lase apa
- dupa, am scurs apa intr-un vas – nu se arunca
- am amestecat lichidul, e nevoie de cca 200 ml de lichid (daca nu iese suficient de la legume, puteti adauga apa) cu faina, maizena, uleiul, rozmarinul si usturoiul ras
- am rasturnat acest amestec peste dovlecei si am amestecat bine, cu mainile, sa fie bine imbracati dovleceii cu el
- am rasturnat amestecul in tava tapetata cu hartie de copt, am asezat o alta hartie de copt deasupra si am nivelat in strat subtire
- am scos foaia de deasupra
- am copt timp de 30-35’ la 220 gr, in fc de cuptor, sa fie aurie deasupra
Pofta buna!
No Comments