Dulcegării

Înghețată de fistic (rețetă Thermomix)

iunie 30, 2022

Desi e vara, in Luxemburg, nu ne plangem de vreme torida. Au fost cateva zile toride (dupa standardele de aici), urmate de zile demne de o luna Martie. Probabil ca vor mai urma cateva zile calduroase, nu multe 🤦, dar mie imi place asa. M-am obisnuit cu ploile si geaca. De-ale casei…😄Asta nu inseamna ca nu mancam inghetata. Bineinteles, fie ploaie, vant, zapada, inghetata-i savurata. Reteta este preluata si adaptata din retetarul Thermomix.

Ingrediente

  • 90 g fistic fără coajă, crud, nesărat
  • 250 g lapte integral
  • 250 g smântână lichidă, Laptaria cu Caimac
  • 100 g banană
  • 10 g amidon de tapioca

Cum am procedat

  • puneți în bol fisticul și măcinați 10 sec./viteza 9, apoi transferați într-un castronel și dați deoparte
  • puneți în bol laptele, smântâna lichidă, banana pasată și amidonul de tapioca și reglați 7 min./70°C/viteza 4
  • adăugați fisticul măcinat și amestecați 15 sec./viteza 4
  • transferați compoziția într-un vas (adâncime minimă 4 cm) și acoperiți cu capacul corespunzător sau cu folie
  • lasați compoziția să se răcească la temperatura camerei și puneți vasul în congelator pentru minimum 10 ore, pentru a vă asigura că amestecul este înghețat complet
  • în momentul servirii, tăiați înghețata cuburi (4 x 4 cm) cu un cuțit lung și ascuțit
  • puneți în bol cuburile de înghețată și zdrobiți 30 sec./viteza 6, apoi amestecați 20 sec./viteza 4 ajutându-vă de spatulă
  • transferați înghețata într-un recipient și serviți imediat
  • una dintre cele mai bune înghețate, fara ace de gheață, fix ca la magazin

Pofta buna!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.