Desi e vara, in Luxemburg, nu ne plangem de vreme torida. Au fost cateva zile toride (dupa standardele de aici), urmate de zile demne de o luna Martie. Probabil ca vor mai urma cateva zile calduroase, nu multe 🤦, dar mie imi place asa. M-am obisnuit cu ploile si geaca. De-ale casei…😄Asta nu inseamna ca nu mancam inghetata. Bineinteles, fie ploaie, vant, zapada, inghetata-i savurata. Reteta este preluata si adaptata din retetarul Thermomix.
Ingrediente
- 90 g fistic fără coajă, crud, nesărat
- 250 g lapte integral
- 250 g smântână lichidă, Laptaria cu Caimac
- 100 g banană
- 10 g amidon de tapioca
Cum am procedat
- puneți în bol fisticul și măcinați 10 sec./viteza 9, apoi transferați într-un castronel și dați deoparte
- puneți în bol laptele, smântâna lichidă, banana pasată și amidonul de tapioca și reglați 7 min./70°C/viteza 4
- adăugați fisticul măcinat și amestecați 15 sec./viteza 4
- transferați compoziția într-un vas (adâncime minimă 4 cm) și acoperiți cu capacul corespunzător sau cu folie
- lasați compoziția să se răcească la temperatura camerei și puneți vasul în congelator pentru minimum 10 ore, pentru a vă asigura că amestecul este înghețat complet
- în momentul servirii, tăiați înghețata cuburi (4 x 4 cm) cu un cuțit lung și ascuțit
- puneți în bol cuburile de înghețată și zdrobiți 30 sec./viteza 6, apoi amestecați 20 sec./viteza 4 ajutându-vă de spatulă
- transferați înghețata într-un recipient și serviți imediat
- una dintre cele mai bune înghețate, fara ace de gheață, fix ca la magazin
Pofta buna!
No Comments