Cereale, pseudocereale și derivate Dulcegării

Budincă de orez în două culori

octombrie 15, 2018

Nu ne omoram noi cu orezul, motiv pentru care atunci cand il gatesc, caut mereu noi variante care sa ma impresioneze pe mine, in primul rand. Ei bine, varianta de mai jos a reusit! O felicit si promit sa o refac!😍

Ingrediente:

  • 100 gr orez (Carnaroli am folosit eu)
  • 250 ml lapte (eu am folosit varianta vegetala, de caju)
  • 2 oua
  • 2 curmale deshidratate
  • 2 picaturi ulei esential de lamaie (doTerra)
  • o lingura coaja rasa de portocala bio (spalata cu bicarbonat de sodiu)
  • 1 lingura carob
  • 1 varf cutit pulbere vanilie Sonnetor
  • o lingurita faina de cocos

Topping:

  • 50 ml lapte (de cocos, am folosit eu). Puteti folosi si alta varianta vegetala sau lapte animal
  • 1 lingura unt de arahide
  • 1 lingurita carob
  • optional: 1 lingurita miere certificata (1+) sau 1 lingurita pasta curmale (curmale hidratate si blenduite)

Cum am procedat:

  • am spalat foarte bine orezul, in mai multe ape si l-am pus la fiert (al dente). Odata fiert, l-am strecurat si l-am clatit in strecuratoare cu jet de apa rece. Mai multe despre orez, gasiti aici.
  • am pus laptele la fiert cu cele doua curmale taiate marunt, uleiul de portocala, vanilia si coaja de portocala. In momentul in care a atins punctul de fierbere, am adaugat orezul. Am mai lasat compozitia pe foc mic, inca 5′. Am stins focul.
  • am separat albusurile de galbenusuri si am batut spuma albusurile. In acest timp, orezul in lapte s-a „odihnit” putin. I-am adaugat galbenusurile, apoi albusurile batute spuma, amestecand cu grija pentru a pastra din pufosenia albusurilor. Am adaugat o lingurita faina de cocos si am impartit compozitia in doua jumatati. Jumatate am lasat-o asa, iar cealalta jumatate am amestecat-o cu carob.
  • intr-o tavita de chec tapetata cu hartie de copt am asezat budinca de orez: intai stratul galben, fara carob, iar deasupra stratul ciocolatiu. Am introdus tavita in cuptorul preincalzit la 180*/30′
  • budinca proaspat scoasa din cuptor am lasat-o la racit, timp in care am pregatit topping-ul.

  • am pus intr-o cratita 50 ml lapte, impreuna cu o lingura cu varf unt de arahide Nuts for Nuts si cu o lingurita carob. Am lasat amestecul sa dea in clocot, perioada in care am amestecat in continuu, pentru a ajuta topirea untului in lapte. La sfarsit, optional – puteti adauga o lingurita miere sau una de pasta de curmale, daca avem de a face cu copilasi mai mari. Am turnat topping-ul peste budinca, am nivelat usor stratul moale de „ciocolata” si am presarat deasupra niste nuca razuita, 5-6 afine si cateva merisoare.

Sa aveti copilasi sanatosi!❤️

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.