Nu ne omoram noi cu orezul, motiv pentru care atunci cand il gatesc, caut mereu noi variante care sa ma impresioneze pe mine, in primul rand. Ei bine, varianta de mai jos a reusit! O felicit si promit sa o refac!😍
Ingrediente:
- 100 gr orez (Carnaroli am folosit eu)
- 250 ml lapte (eu am folosit varianta vegetala, de caju)
- 2 oua
- 2 curmale deshidratate
- 2 picaturi ulei esential de lamaie (doTerra)
- o lingura coaja rasa de portocala bio (spalata cu bicarbonat de sodiu)
- 1 lingura carob
- 1 varf cutit pulbere vanilie Sonnetor
- o lingurita faina de cocos
Topping:
- 50 ml lapte (de cocos, am folosit eu). Puteti folosi si alta varianta vegetala sau lapte animal
- 1 lingura unt de arahide
- 1 lingurita carob
- optional: 1 lingurita miere certificata (1+) sau 1 lingurita pasta curmale (curmale hidratate si blenduite)
Cum am procedat:
- am spalat foarte bine orezul, in mai multe ape si l-am pus la fiert (al dente). Odata fiert, l-am strecurat si l-am clatit in strecuratoare cu jet de apa rece. Mai multe despre orez, gasiti aici.
- am pus laptele la fiert cu cele doua curmale taiate marunt, uleiul de portocala, vanilia si coaja de portocala. In momentul in care a atins punctul de fierbere, am adaugat orezul. Am mai lasat compozitia pe foc mic, inca 5′. Am stins focul.
- am separat albusurile de galbenusuri si am batut spuma albusurile. In acest timp, orezul in lapte s-a „odihnit” putin. I-am adaugat galbenusurile, apoi albusurile batute spuma, amestecand cu grija pentru a pastra din pufosenia albusurilor. Am adaugat o lingurita faina de cocos si am impartit compozitia in doua jumatati. Jumatate am lasat-o asa, iar cealalta jumatate am amestecat-o cu carob.
- intr-o tavita de chec tapetata cu hartie de copt am asezat budinca de orez: intai stratul galben, fara carob, iar deasupra stratul ciocolatiu. Am introdus tavita in cuptorul preincalzit la 180*/30′
- budinca proaspat scoasa din cuptor am lasat-o la racit, timp in care am pregatit topping-ul.
- am pus intr-o cratita 50 ml lapte, impreuna cu o lingura cu varf unt de arahide Nuts for Nuts si cu o lingurita carob. Am lasat amestecul sa dea in clocot, perioada in care am amestecat in continuu, pentru a ajuta topirea untului in lapte. La sfarsit, optional – puteti adauga o lingurita miere sau una de pasta de curmale, daca avem de a face cu copilasi mai mari. Am turnat topping-ul peste budinca, am nivelat usor stratul moale de „ciocolata” si am presarat deasupra niste nuca razuita, 5-6 afine si cateva merisoare.
Sa aveti copilasi sanatosi!❤️
No Comments