Carne, pește sau fructe de mare

Pui în sos de smântână și pesto

iunie 19, 2022

E sambata si sambata mancam pranzul in familie. Nu serviciu, nu scoala. Copilul merge la tenis, apoi, infometat, se intoarce acasa. Fix cand mancarea e gata. 😄Acum, mai ciuguleste si carne, nu multa, dar ceva ceva se prinde de ea.

Ingrediente:

  • 3 pulpe dezosate
  • 350 ml smantana de gatit de ovaz
  • 3 catei usturoi
  • 3 lg sanatoase de pesto de busuioc
  • 1 dovlecel
  • rosii cherry
  • 1 gulie mare
  • putina sare (2 ani+)
  • 1 lg pasata de rosii
  • 1 frunza dafin

Cum am procedat:

  • am pus carnea intr-o caserola cu capac bine imbibata in pesto de busuioc si am lasat-o la marinat peste noapte; eu i-as spune pesto Dumnezeiesc, nu busuicesc, dar a fost alegerea Simonei de nume…e genial si rar ne lipseste din casa
  • a doua zi, am pus carnea in tigaie impreuna cu sosul de caserola, am adaugat legumele taiate si sosul din smantana, pasata de rosii si usturoi deasupra; am adaugar si frunza de dafin
  • am bagat in cuptorul preincalzit la 180gr timp de 90’, intr-un vas cu capac, caldura sus-jos

Pofta buna!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.