E vremea sparanghelului si e momentul sa profitam de el. Alb, verde sau ce culori or mai fi. Gustul lui imi aminteste de copilarie cand vandalizam gradina bunicilor mancand bobi. Nu, nu plantau sparanghel, ci bobi, gustul sparanghelului e foarte asemanator.
Ingrediente:
- 12 fire sparanghel tanar (baby sparanghel)
- 1 ou mare
- 100 lg pesmet
- 50 gr parmezan ras (sau fulgi de drojdie inactiva)
- 1 lgita ierburi
- 1 lgita pudra de usturoi
Cum am procedat:
- am fiert cca 5-6’ firele de sparanghel pe care le-al pus la fiert in momentul cand apa incepe sa faca bilute – trebuie sa ramana inca ferm
- am scos sparanghelul din apa, l-am asezat pe servetele si lasat cateva minute sa se usuce
- am dat sparanghelul prin ou, apoi prin amestecul de parmezan, pesmet, usturoi pudra si ierburi
- am copt timp de 20’ in cuptorul preincalzit la 180 gr
- a fost servit cu sos de iaurt si usturoi si salata
Pofta buna!
No Comments