E o salata rapida, usor de realizat, cu toti nutrientii la ea. De cand Marei a inceput sa ii placa rucola (se poate oferi oricand dupa inceperea diversificarii, in functie de textura acceptata de copil), nu ne lipseste din casa. E usturoiata, iar moldoveanca din ea nu se dezice. 😄
Ingrediente: (1 portie)
- 5-6 creveti BIO
- marinada: 2 lg suc de portocala, 2 catei usturoi rasi, putina boia dulce, oregano
- 1/3 avocado
- o manuta de mazare congelata
- 2-3 rosii cherry
- o manuta de salata rucola
- seminte de canepa
- putin ulei de nuca presat la rece
Cum am procedat:
- am marinat crevetii cca 30’ in sosul pregatit din ingredientele pentru marinada
- dupa, i-am asezat frumos intr-un vas de ceramica impreuna cu mazarea, cu tot cu sos, si am gatit in cuptorul preincalzit la 180 grade, timp de 15-18’
- intre timp, am pregatit salata: taiat avocado, rosiile, adaugata rucola
- odata gatiti crevetii si mazarea, le-am adaugat in salata, am adaugat si sosul ramas dupa gatire, plus cativa stropi de ulei de nuca si semintele de canepa
Reteta se poate oferi oricand inainte de 1an, dar eu am preferat sa ofer crevetii dupa 1an.
Pofta buna!
No Comments