Merisoarele fac casa buna cu aroma de portocale, nu-i asa? Daca le imbracam intr-o textura frageda si mai spargem pe alocuri monotonia cu nitcaiva bucatele de fistic, obtinem niste kidscuiti de toata frumusetea. De nelasat din manutele cu lipici ale micilor gurmanzi.
Nu-i crutati nici pe cei mici de la pregatirea lor! O sa se lase cu mare distractie iar gustarea devine cu atat mai asteptata cu cat implicarea lor a fost mai mare.
Ingrediente:
- 200 gr faina 550
- 120 gr unt grasime 82%
- 40 gr fistic crud
- 30 gr merisoare
- 1 picatura ulei de portocala Doterra sau o lingurita coja rasa de portocala bio (spalata anterior in apa cu bicarbonat)
- 1 lg de miere cu portocala (a mea a fost usor zaharisita, asa ca am avut o lingura cu ”vârf”; voi puteti folosi 2 lg, daca aveti o miere in stare lichida)
- un praf de sare (2+)
- o lingura smantana proaspata lichida Laptaria cu caimac (daca nu puteti aduna aluatul intr-o bila, mai puteti adauga 1 lingura de smantana)
Cum am procedat:
- am amestecat faina cu untul si sarea
- am adaugat merisoare maruntite cu cutitul si fisticul tocat in chopper.
- la sfarsit, am adaugat mierea, smântâna, uleiul de portocala si am adunat aluatul intr-o bila compacta. L-am invelit in folie alimentara si l-am “uitat” la frigider 2 ore.
- la sfarsitul celor doua ore, am intins aluatul cu sucitorul (5-6 mm, grosime) si am decupat biscuitii. Apoi i-am asezat in tava si i-am introdus in cuptorul preincalzit la 180*/13’.
- ii puteti servi la micul dejun alaturi de un pahar de lapte.
Sa avem copilasi sanatosi!❤️
No Comments