Copilul, ca niciodata, a vrut pizza. Plecata de la munca tarziu, aveam posibilitatea de a cumpara sau a nu-i face. Hai sa cumparam…surpriza, restaurantul de langa noi, din fundul Matracucii de Sus, inchis, ca niciodata…Mi-am amintit de aluatul de la covrigosi, perfect pentru o pizza rapida, 2 ingrediente principale, fara dospire.
Ingrediente (1 pizza mare sau 2 mai mici, 3 persoane)
- 220 gr faina grau spelt tip 630 (sau grau normal 650)
- 240 gr iaurt grecesc
- 1 pliculet praf de copt bio
- topping: suc de rosii cu oregano, emmental ras, busuioc
Cum am procedat:
- intr-un bol, am amestecat faina cu praful de copt si iaurtul si am framantat pana am omogenizat aluatul
- am intins aluatul pe foaia de copt infainata, cu mainile usor infainate
- am uns blatul cu sucul de rosii amestecat cu oregano si putina sare (2ani+) si am adaugat branza emmental din belsug
- am copt pizza in cuptorul preincalzit la 200 grade, 20’, caldura sus-jos
Pofta buna!

No Comments