Rapizi, usor de pregatit, fara dospire, fix ce isi doreste o mama cu un copil mic si fara chef prea mult. 😁
Am pregatit de mai multe ori acest aluat din iaurt si faina, dandu-i diverse forme, a devenit unul din preferatele noastre, tocmai pentru ca se pregateste usor si rapid.
Ingrediente:
- 150 gr iaurt grecesc
- 180 gr faina de hrisca + extra pentru blatul de lucru
- 1.5 lingurite praf de copt
- 3 catei de usturoi rasi (sau dupa gust, mai mult sau mai putin)
- 2 linguri fulgi de drojdie inactiva (optional)
- 1 galbenus (optional)
- seminte: susan, canepa, dovleac
Cum am procedat:
- intr-un bol, am amestecat faina cu praful de copt, usturoiul si fulgii de drojdie
- am adaugat iaurtul si am amestecat cu o spatula, dupa care am turnat aluatul pe blatul de lucru infainat si am framantat pana cand aluatul nu se mai lipeste de maini
- am impartit aluatul in 4 bile egale pe care le-am rulat si carora le-am dat forma de covrigi lipind capetele
- am uns covrigii cu galbenus si am adaugat semintele
- am copt covrigii in cuptorul preincalzit la 190 grade, timp de 25’, pe nivelul de sus al cuptorului
Pentru varianta fara ou, puteti unge covrigii cu iaurt.
Pofta buna!
10 Comments
Buna,
Pot inlocui faina de frisca cu faina 650, sau alt tip de faina?
Multumesc
Buna, si eu am aceeasi intrebare – se poate folosi si faina alba?
Buna, da.
Buna! Oare daca pui smantana in loc de iaurt se pastreaza aceiasi cantitate? Dar oare pt aplv ce ai pune? 🤔 Multumeeeesc! 🤗
Buna, probabil ca ar trebui mai putin, poti incerca sa adaugi faina in 3 etape, pana ajungi la textura pe care o poti modela. Rezultatul va fi mai aproape de un aluat fraged.
Oare lipseste ceva lichid din reteta? 🤔 Mi a iesit o faina nisipoasa nu un aluat…😔
Nu, nu lipseste. Ai galbenus, 150 gr iaurt si 180 gr faina. Ai cantarit? Cantitatea de iaurt+galbenus e aprox. aceeasi cantitate ca si faina. Nu trebuia sa iasa asa, mai ales ca au tot fost incercati de mamicile din grup.
Off…n am pus galbenusul 😔 Din text am inteles ca galbenusul e pentru uns nu de pus in interior…Off…Multumesc pentru raspuns! Poate e binevenit sa completezi in pasi si unde trebuie pus galbenusul in aluat. O sa incerc din nou.
E pentru uns galbenusul. L-am mentionat pentru ca e tot lichid si ajuta la final, cand ungi, sa inchege aluatul. La aluatul de paine, in general ai 500 gr de faina si 300 de apa, aici ai 180 gr faina si 150 gr iaurt, cantitatile sunt aproape egale de solid-lichid. Ce fel de iaurt ai folosit?
Nu mai stiu firma… O sa fac inca o incercare curand.